Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum i tu będę umieszczał moje fotki do oceny i krytyki
dsc04301x.jpg
dsc04771q.jpg
dsc04978q.jpg
Na razie to tyle, jak będą ocenki to wstawię coś nowego
Pozdrawiam
Moim zdaniem zdjęcia są ok, ale raczej trochę za ciemne, szczególnie 2 i 3(a może to mój monitor jest za ciemny?).Druga sprawa-nie umieszczaj głównego tematu na środku-przeczytaj o złotym podziale zdjęcia.Ogólnie nie jest źle!
1. - Skrzydełka ostre, jeżeli o to Ci chodziło to fajnie :smileythumbsup:, szkoda że jak patrzę na resztę to jakoś robi mi się nie dobrze i głowa zaczyna boleć, nie że źle oczywiście może to mój monitorek
2. - Jak by obiekt nie był centralnie to jużwtedy chyba nic dodać nic ująć, ale wiem zrobiłeś tak żebyśmy mieli o czym pisać
3. - Fajna minka, dobrze że wybrałeś BW, i fajnie że tylko pyszczek kociaka jest ostry
Nerfous napisał(a):
Moim zdaniem zdjęcia są ok, ale raczej trochę za ciemne, szczególnie 2 i 3(a może to mój monitor jest za ciemny?).Druga sprawa-nie umieszczaj głównego tematu na środku-przeczytaj o złotym podziale zdjęcia.Ogólnie nie jest źle!
robert4you napisał(a):
Nerfous napisał(a):
Przy makro złote/srebrne/partyjne podziały raczej nie mają zastosowania i wiele fotografii makro kadrujemy centralnie.
NUFKI sztuki, łopian bodajże
dsc06797r.jpg
dsc06799m.jpg
ale wiem zrobiłeś tak żebyśmy mieli o czym pisać
pare świerszczy
dsc06557yr.jpg
dsc06768.jpg
Witam
6 - szkoda , że przeszkadza ta trawka
7 - trochę zlewa się z otoczeniem
Odnośnie 4 ostatnich zdjęć , centralnie kadrujesz. Wyostrzasz fotki po zmniejszeniu ?
Pozdrawiam
Po przerwie
DSC06115.JPG
DSC07337.JPG
DSC07363.JPG
tak, fotki wyostrzam minimalnie
chyba bardzo kiepskie mam te fotki bo nikt nie komentuje ;/
DSC07474.JPG
DSC07505.JPG
DSC07518.JPG