Podziel się wrażeniami!
Witam!!!
To moj pierwszy post na tym forum.Jestem swiezo upieczonym amatorem interesuje sie fotografia od niedawna i oto kilka z moich pierwszych zdjec.Prosze o ocene.
zmniejsz, proszę, zdjęcia tak, aby miały 800piks na dłuższym boku. nie mieszczą mi (i wielu forumowiczom zapewne również) w całości na ekranie, więc i nie jestem w stanie ich skomentować...
ok,dzieki za rade
od razu lepiej
więc po kolei
1 - bardzo nieładne światło (chyba zdjęcie doświetlane lampą błyskową, o ile mnie oczy nie mylą), które 'wyprało' kolory i spłaszczyło kwiat...
2 - ładne zdjęcie, miłe dla oka kolory, tylko ach! niepotrzebna zupełnie ta postać w lewym dolnym rogu, psuje całe ujęcie... trzeba było poczekać, aż przejdzie, albo skadrować zdjęcie tak, zeby nie było tej pani w kadrze.
3 - gdyby nie te metalowe pręty/sztachety za modelką, byłoby całkiem udane zdjęcie
Hmm...Dzieki za slowa krytyki,mysle,ze w pezyszlosci bede pamietal.Co do kwiatu to bylo to pierwsze zdjecie jakie zrobilem .A tu poprawione bez pani w rogu i jeszcze cos.
mała prośba o poprawkę numeracji
1 w ostatniej wrzucie
dokładnie, 1 z ostatniej jak na pierwsze zdjęcia bardzo udana ,ladny kadr, ladne kolory ,pod proźbą o numerowanie również się podpisuje, bardzo ułatwia to późniejszą ocenę
Numeracja poprawiona fajnie,ze sie podoba
Jak na początkującego, to robisz bardzo udane zdjęcia Czekam z niecierpliwością na kolejne. Będę tu systematycznie zaglądał.
Ładne zdjęcia. "Początkujący" bez przesady nieźle ci idzie zwłaszcza gdy ma się dobry sprzęt powiem tylko jedno widać że robisz zdjęcia ze statywem jeden z największych błędów.
Ale nie przejmuj się idzie ci wspaniale.