Podziel się wrażeniami!
A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.
Pozdrawiam.
Ostatnie z tej wrzuty.
Pozdrawiam
Masz coś nie tak z monitorem. Wszystkie kwiatki są przepalone, mniej lub bardziej, ale w tego typu fotografii to niedopuszczalne moim zdaniem.
Poza tym - przy takim ostrym świetle ISO 1000?
Mam podwyzszony kontrast w strefe tworczej body A700.To wlasciwie tyle.
Laptop VAIO,wiec screen raczej nie przeklamuje
A ISO 1000 dla Starosty
Reasumujac to ciemny tele a nie jakies wyszukane makro.Ot byl na bagnecie i nie zmienialem.
Rozumiem,ze odbiega od standardow,ale ja najzwyczajniej preferuje podwyzszony kontrast.
Lajam napisał(a):
Wszystkie kwiatki są przepalone
Monty napisał(a):
Slonce bylo nisko,poza tym moze jakis filtr zalatwil by sprawe.Ty mi jednak odradzales ,twierdzac,ze megadlugi tulipan wystarczy
Dzieki za uwagi
131 - dzięki za dedykację, ale strzeliłeś sobie sam w kolano. Po co aż przysłona 13 Wystarczyłoby f/8 i do tego ISO 400 (nawet 200 bym spróbował). Tylko kadr dobry.
132 - nie podoba mi się kadr
133 - kadr dobry
A biorąc pod uwagę wszystkie zdjęcia jak Lajam zauważył - przepały http://klubkm.pl/forum/images/smilies/yay.gif
Pozdrawiam,
136-ja bym pokusił sie o panoramowanie jesli tak widze autko,ale sama fotka tez niczego sobie
137-szkoda ze całego nie zlapałes autka
138-podoba mi sie
Witam.
Pierwsze rzecz, która zwróciła moją uwagę, to jakiś dziwny format - 138 i 136 jakieś długie wyszły. Ale nie o tym chciałem. Ciekawe pokazanie, nawet fajnego auta, na asfaltowej próbie bywa niezmiernie trudne - trzeba się nieźle nagimnastykować żeby wyłuskać dynamikę, którą obserwujemy "na żywo". Dlatego stosuje się w takim przypadku np. przekrzywione kadry lub panoramowanie. Można też szukać takich ujęć na których widać siły działające na samochód podczas gwałtownych skrętów (mocne przechyły nadwozia, lub koło na granicy przyczepności itp.), lub zwrócić uwagę na miejsca z naniesionym piaskiem, liśćmi, kamieniami itp. - wtedy te elementy wypadające spod kół niewątpliwie dodadzą dynamiki.
Jeżeli chodzi o same zdjęcia, to zważywszy na to, że na wszystkich jest ten sam EVO, pokazałbym jedynie 138.
137 - jak dla mnie kompletna dyskwalifikacja ze względu na to, że nie zmieścił się w kadrze (obcięty dół) przez co zdjęcie jest po prostu nieciekawe (dodatkowo mam wrażenie, że z ostrością nie trafiłeś w przód samochodu)
136 - tutaj zbyt krótki czas spowodował kompletne zamrożenie Lancera - wygląda jakby stał w miejscu.
P.S. Widzę, że nowe szkło poszło w ruch, więc czekam na dalsze zdjęcia.
pzdr
Dzieki za wskazowki .Wlasciwie,to kolega mnie poprosil o kilka fot a ja mialem do dyspozycji 10 minut.Wiec wszystko w zasadzie na szybko.
Dziwnie sie troche operuje nowym szklem.SSM piekielnie cichy(nie wiem czy mi to imponuje).
Ale za tydzien start sezonu na 1/4 mili wiec mam czas na trening.
Pozdrawiam,
Chicago - linia horyzontu leci w prawo. Poprawiłbym balans bieli, chociaż ten fot ma coś w sobie. Szkoda, że nie miałeś szerszego kąta...