- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Polnocna Rumunia;-)
A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć
Jakoś 333 mi się bardziej podoba niż ten drugi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
GP Kanady F1 w Montrealu.
Jezeli sie podoba to moge dac wiecej
Pozdrawiam
BTW.Troche mi na manualu przeslona skakala ale to mi bezkonkurencyjny kolega piotruso pewnie wyjasni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To ja od razu poproszę o więcej:)
Oglądałem tylko końcowe 25 okrążeń, i jak nie przepadam za Hamiltonem to podobała mi się jego jazda w końcówce.
Możesz napisać jak wygląda fotografowanie na takiej imprezie? Kupujesz bilet na konkretne miejsce i przez cały wyścig siedzisz na nim, czy jest możliwość poruszania się po obrzeżach toru?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja bym poprosił o opis tej 'skaczącej przysłony'. Aparat nie trzyma wartości w trybie M?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli strzelałeś w priorytecie czasu, to 'skacząca' przysłona jest normą - w zależności od pomiaru światłomierza. Jeżeli natomiast w trybie manualnym coś się działo z przysłoną bez Twojej 'zgody', to coś jest nie tak z aparatem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
z exifów wynika że: Exposure Program = shutter priority (4) - miało prawo skakać, chyba że mówisz o innych zdjęciach.
Tak czy inaczej fotki zacne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
sadam napisał(a):
Możesz napisać jak wygląda fotografowanie na takiej imprezie? Kupujesz bilet na konkretne miejsce i przez cały wyścig siedzisz na nim, czy jest możliwość poruszania się po obrzeżach toru?
Kwestie zakupu biletow sa troche zagmatwane.Jezeli zaczniesz partycypowac w tych widowiskach spostrzezesz inne zasady i konfiguracje torow w zalezonsci od tego w jakim kraju odbywa sie wyscig.
Kanada byla idealnym miejscem w tej chierarchii,ze wzgledu na to,ze siatki ochronne byly zainstalowane dosc nisko co pozwalalo uchwicic bolidy w akcji bez potrzeby wedrowania na najwyzej zlokalizowane lawki.Poza tym obecnosc drzew tez dodaje uroku.Moj ulubiony tor poza Australia,Belgia i Monaco
Na wloskiej Monzie(jeszcze raz serdeczne dzieki dla Sony Polska za wypozyczenie jasnej 300 na ta okolicznosc
Osobiscie staram sie skupic na zdjeciach podczas piatkowych sesji treningowych gdzie w zasadzie liczba fanow jest symboliczna i moge spacerowac po wszelkich mozliwych sekcjach trybun.Dwie sesje treningowe po 1.5 godziny to wystarczajaco duzo czasu aby zapelnic przecietnej pojemnosci karte pamieci
Niestety nawet na ten dzien FIA nie zezwala juz na wejscie na inne sektory z wejsciowka oznaczona konkretnym numerem.To akurat zminieli.Kiedys mozna bylo
Na kolejny listopadowy wyscig w Austin zaopatrze sie w 3 rozne wejsciowki.Inna trybuna na piatek,inna na sobote,inna na niedziele.
Mozna oczywiscie kombinowac i w momencie tloku przy stewardzie sprawdzajacych powierzchownie wejsciowki przedrzec sie dynamicznym krokiem do przodu.
Jakkolwiek nasza trybuna zlokalizowana przed nawrotem o 180 stopni byla totalnie wypelniona na kwalifikacjach i wyscigu.
Nawiazujac do zdjec.
O tyle o ile w piatek nad torem wisialy ciemne chmury o tyle w sobote i niedziele bylo intensywne slonce.I wlasnie w piatek przy manualnym ustawieniu obiektywu(70-400G) i trybie M przeslona wskazywala f9 o tyle nie moglem sobie z nia poradzic w kolejne dni.
Od f19 do f22
To zdjecie z czerwonymi tarczami bylo zrobione w piatek przy gestych,ciemnych chmurach
Dostrzeglem jeszcze jedna rzecz,mianowicie przy tym szkle podpietym do A700 wyczuwalne sa minimalne luzy.Nie wiem czy to tak fabrycznie czy najzwyczajniej
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
AAA najbardziej mnie się spodobało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Super zdjęcia, dawaj więcej
Jak się kształtują ceny biletów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja mialem po 180$.
Razy 3 naturalnie.Piatek,sobota,niedziela.Byly duzo drozsze,byly i tansze
Jednak cen z Monaco zaden inny tor nie pobije .
Teraz pora na Texas.18 listopada
Pozdrawiam