anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Smoku215 - Powódź - walka z żywiołem

profile.country.pl_PL.title
smoku215
Początkujący

Smoku215 - Powódź - walka z żywiołem

A to moje pierwsze trzy foty w tej galerii... ;)

145 ODPOW. 145
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

smoku215 napisał(a):

To tak na koniec....
Nie często można spotkać siostry na szlaku i to w habitach. A one smykały dosyć żwawo graniami z Kasprowego :c4

Tu jesteś w błędzie. Duchowieństwa jest mnóstwo na tatrzańskich szlakach a zwłaszcza w okolicy Kondratowej i Gąsienicowej (z Jaszczurówki i "z zewnątrz"). Dla odmiany w Strążyskiej i Małej Łąki bywają żołnierze z obozu w Groniku. Mnie już nie zaskoczy żaden widok na tych szlakach...

smoku215
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

smoku215 napisał(a):

To tak na koniec....
Nie często można spotkać siostry na szlaku i to w habitach. A one smykały dosyć żwawo graniami z Kasprowego :c4

Tu jesteś w błędzie. Duchowieństwa jest mnóstwo na tatrzańskich szlakach a zwłaszcza w okolicy Kondratowej i Gąsienicowej (z Jaszczurówki i "z zewnątrz"). Dla odmiany w Strążyskiej i Małej Łąki bywają żołnierze z obozu w Groniku. Mnie już nie zaskoczy żaden widok na tych szlakach...

No widzisz, tyle razy tam byłem ale siostry widziałem pierwszy raz. Księży tak, ale siostry w habicie jeszcze nie ;) , żołnierzy natomiast spotykałem parę razy...

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

smoku215 napisał(a):

To tak na koniec....

Obrazek jak z "Miecza Prawdy" :smileythumbsup:
Fajnie wypatrzone :c4

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Zacząłem łazić po Tatrach jakieś 25 lat temu i jedyną różnicę jaką widuję od tego czasu to zwiększona ilość turystów lecz nie przekłada się pozytywnie to bynajmniej na ich jakość...Niegdyś każdego pozdrawiało się na szlaku. Kiedyś także od zakonnic można było usłyszeć pozdrowienie a teraz tylko "Niech mnie Pan nie fotografuje! Pan wie ile to kosztuje?!" Tak jakbym w górach nie unikał wszelkiego natrętnego towarzystwa (bo po to jest wypad w góry) tylko je śledził jak paparazzi...
edit: dobra marudzę i złażę z tematu ciut ;)

smoku215
Początkujący

Faktem jest że ilość turystów i ich podejście do gór czasem zwala z nóg. Wychodząc ostatnio na Rysy musiałem schodzić Słowacką stroną bo naszą się nie dało, tyle osób wychodziło. Ludzie idący w adidasach a nawet płytkich butach :o , ślizgający się na kamieniach przyprawiają o zawrót głowy. Ja tam uparcie pozdrawiam wszystkich, a że nie wszyscy odpowiadają to trudno.
PS: Ja na tatrzańskich szlakach pojawiam od 10 lat.

smoku215
Początkujący

No to jeszcze na noc ja pokażę zachód słońca z mojego balkonu

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

DSC06927 :thumbsup: sporo ciekawsze niż to drugie poniżej.

Starosta.
Początkujący

cosik numeracja padła ;)

za Tomkiem :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
doslav.
Poszukiwacz

To widzę, że miałeś taki kolorowy zachód jak i ja dzisiaj? :D Tyle, że zanim się zorientowałem to już było trochę za późno na wyjście (bo z balkonu to u mnie nie nada...). No i trochę lenistwo... :smileyredface:

Dobre oba ze wskazaniem na 24 jednak :thumbsup:
Na drugim ten granat nieba zacnie wyszedł.

smoku215
Początkujący

Numeracja już poprawiona ;)
Doslav, ja ledwo zdążyłem na ten zachód, mało nóg nie pogubiłem :slight_smile: