anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 450 ;] kaczor1200

kaczor1200
Początkujący

Sony 450 ;] kaczor1200

witam wszystkich serdecznie :c37 mam przyjemność zaprezentować kilka moich zdjęć i prosiłbym o radę (jeżeli będzie taka potrzeba to krytykę) z waszej strony :c20

48 ODPOW. 48
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kaczor1200 napisał(a):

był pod nią kawałek czarnego materiału (co jak potem odkryłem było dużym błędem i to było powodem za ciemnych zdjęć

W funkcjach masz taki punkt: Korekcja błysku z regulacją +/-2EV - spróbuj, jak masz za ciemno/za jasno z błyskiem.
Oprócz tego masz zwykłą korekcję i tryb M. I tryb błysku "slow" - kombinuj ;)

------------------------------
fotoamator
kaczor1200
Początkujący

na pewno będę :D jeszcze raz dzięki :) a tu kilka nowych:

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam. :c37
Jak na razie to dla mojego amatorskiego oka nr.3 najlepsze.
Czekam na więcej.
Pozdrawiam

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
kaczor1200
Początkujący
kaczor1200
Początkujący

jeszcze jedno :D

kaczor1200
Początkujący

Aż tak złe że nikt nie komentuje??? :c12

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kaczor1200 napisał(a):

Aż tak złe że nikt nie komentuje??? :c12

No, czy ja wiem, czy złe? :c18
Chyba aż tak złe to nie są, ale... no właśnie - ani złe, ani na kolana nie rzucają. Takie - w miarę poprawne, choć to pochylenie na 14, albo ten cień fotografa na 15 mi nie podchodzą...
Grzybek... no, do atlasu się nie nadaje ;)
A ta katedra? Przyznam się, że gdy byłem bardzo młody, każdego lata obowiązkowo Ostrów musiałem zaliczyć (i wuja odwiedzić), ale sobie tej budowli nie przypominam... Bedę musiał jej poszukać następnym razem. Sądzę, że wnętrze jest ciekawsze niż mury.
12 - ciekawy detal. :smileythumbsup: Ale ten smok strasznie napaskudził na ścianę :smileymrgreen:

A z gnojakiem ciężka sprawa - bo albo się błyszczy, albo czarny i nic nie widac. Trudny do fotografowania. I Tobie też nie najlepiej to wyszło.

fotoamator
kaczor1200
Początkujący

dziękuję Tadeusz, ta budowla to konkatedra, a w środku nie robiłem zdjęć bo jest remont i nic by z tego nie wyszło, ale po nim na pewno się poprawie :smileytwisted:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kaczor1200 napisał(a):

następne zdjęcia postaram się żeby powaliły Was na kolana

Ambitne postanowienie - do dzieła, więc! :smileythumbsup:

fotoamator
kaczor1200
Początkujący

to tak na lekkie zmiękczenie kolan, ale to jeszcze nie jest to 😜 teraz jadę na tydzień na Mazury więc tam popstrykam troszkę ;)