Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.
Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.
61. Fajny ciekawy kadr
62. Super ujęcie
63. Szkoda że BMW jest zamazane
Swietne panoramowanie Octavii.
To teraz gon na Rajd Polski do Mikolajek.Tam doszkolisz swoj warsztat
BMW faktycznie troche ucieklo...w koncu to najszybszy kolor swiata
Ja napiszę tylko tyle, że jak na debiut w panning-u to efekt jest bardziej niż zadowalający. Z tych zdjęć wynika, że masz pewną rękę i jeszcze kilka wprawek i panoramowanie nie będzie dla Ciebie problemem. Czas 1/15 to naprawdę niezły wynik zważywszy jeszcze na ogniskową i "piruet" jaki musiałeś wywinąć żeby go utrzymać w kadrze. Gdyby taki czas udało Ci się zastosować przy aucie jadącym szybciej (bo to BMW chyba wychodzi z zakrętu)to efekt byłby rewelacyjny.
Pzdr
Michał, shprot, wijttekk_foto, monty, sg_cezar dzięki zakomentarze
Monty napisał(a):
To teraz gon na Rajd Polski do Mikolajek.Tam doszkolisz swoj warsztat
szkicek napisał(a):
dzięki za uwagi bo wiem, że to właśnie Twoja dziedzina.
Niestety przez ostatnie 2 lata żaden rajd zimowy (stricte zimowy) w Polsce się nie odbył ze względu na zakaz używania opon z kolcami. Teraz coś się w tym temacie zmieniło i prawdopodobnie przejdzie (o ile już nie przeszła) ustawa dopuszczająca używanie opon kolcowanych na zamkniętych odcinkach rajdowych (oczywiście po wcześniejszych uzgodnieniach z władzami i właścicielami drogi). W takim wypadku bardzo dużą szansę na powrót do rajdowego kalendarza ma Rajd Magurski (niestety jakieś 400km od Ciebie - Gorlice). A w terminie 08.10-10.10 w Kłodzku właśnie "leci" ostatnia eliminacja Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski - Rajd Dolnośląski. Jeżeli przed tą imprezą nie będzie przesądzony tytuł mistrza Polski, to może być bardzo ciekawie.szkicek napisał(a):
Z racji tego, że mieszkałem niedaleko Kotliny Kłodzkiej to pamiętam stare rajdy zimowe i z pewnością okazji do zdjęć na takich imprezach nie brakuje.
Wiem, że teraz na topie są zdjęcia z pleneru ale wrzucę coś swojego z całkowicie innego miejsca.
64 - oj, NEX by się przydał trochę za duże kontrasty, jeszcze podciągnięte wyostrzeniem... A byłby ładny obrazek z tymi plamami światła, gdyby nie to.
65 - bardzo przyjemnie się ogląda. Byłbym za tym, żeby albo podzielić horyzontem po połowie, albo dać więcej tego zielonego.
66 - ładne Żeby jeszcze z lewej był choćby krzaczek na horyzoncie (albo to drzewo, żeby było bardziej na lewo - ale bez cropowania)
Dzięki Tadeusz za wskazówki.
Tadeusz napisał(a):
64 - oj, NEX by się przydał trochę za duże kontrasty, jeszcze podciągnięte wyostrzeniem... A byłby ładny obrazek z tymi plamami światła, gdyby nie to.
szkicek napisał(a):
Ale w czym by mi ten NEX pomógł
No właśnie ... tym razem się nie udało ale na następny mocno się postaram.