anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SZKICEK - euroemocje

profile.country.pl_PL.title
szkicek
Nowicjusz

SZKICEK - euroemocje

Witam Wszystkich,

czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.

Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.

246 ODPOW. 246
wojttekk_foto
Początkujący

61. Fajny ciekawy kadr :)
62. Super ujęcie :thumbsup:
63. Szkoda że BMW jest zamazane :c9 :cry:

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Swietne panoramowanie Octavii. :c4
To teraz gon na Rajd Polski do Mikolajek.Tam doszkolisz swoj warsztat :c20

BMW faktycznie troche ucieklo...w koncu to najszybszy kolor swiata :D

.cezar.
Początkujący

Ja napiszę tylko tyle, że jak na debiut w panning-u to efekt jest bardziej niż zadowalający. Z tych zdjęć wynika, że masz pewną rękę i jeszcze kilka wprawek i panoramowanie nie będzie dla Ciebie problemem. Czas 1/15 to naprawdę niezły wynik zważywszy jeszcze na ogniskową i "piruet" jaki musiałeś wywinąć żeby go utrzymać w kadrze. Gdyby taki czas udało Ci się zastosować przy aucie jadącym szybciej (bo to BMW chyba wychodzi z zakrętu)to efekt byłby rewelacyjny.
Pzdr

szkicek
Nowicjusz

Michał, shprot, wijttekk_foto, monty, sg_cezar dzięki zakomentarze

Monty napisał(a):

To teraz gon na Rajd Polski do Mikolajek.Tam doszkolisz swoj warsztat :c20

i to bardzo chętnie tylko żeby czas pozwolił. Z racji tego, że mieszkałem niedaleko Kotliny Kłodzkiej to pamiętam stare rajdy zimowe i z pewnością okazji do zdjęć na takich imprezach nie brakuje.

Ja napiszę tylko tyle, że jak na debiut w panning-u to efekt jest bardziej niż zadowalający. Z tych zdjęć wynika, że masz pewną rękę i jeszcze kilka wprawek i panoramowanie nie będzie dla Ciebie problemem. Czas 1/15 to naprawdę niezły wynik zważywszy jeszcze na ogniskową i "piruet" jaki musiałeś wywinąć żeby go utrzymać w kadrze. Gdyby taki czas udało Ci się zastosować przy aucie jadącym szybciej (bo to BMW chyba wychodzi z zakrętu)to efekt byłby rewelacyjny.
Pzdr

dzięki za uwagi bo wiem, że to właśnie Twoja dziedzina. Z tym BMW to faktycznie problem był w tym, że samochód wychodził z zakrętu i ciężko było go przez dłuższy czas namierzać. Tak czy inaczej trzeba dalej próbować.

.cezar.
Początkujący

szkicek napisał(a):

dzięki za uwagi bo wiem, że to właśnie Twoja dziedzina.

Oj tam, oj tam ;) ;)

szkicek napisał(a):

Z racji tego, że mieszkałem niedaleko Kotliny Kłodzkiej to pamiętam stare rajdy zimowe i z pewnością okazji do zdjęć na takich imprezach nie brakuje.

Niestety przez ostatnie 2 lata żaden rajd zimowy (stricte zimowy) w Polsce się nie odbył ze względu na zakaz używania opon z kolcami. Teraz coś się w tym temacie zmieniło i prawdopodobnie przejdzie (o ile już nie przeszła) ustawa dopuszczająca używanie opon kolcowanych na zamkniętych odcinkach rajdowych (oczywiście po wcześniejszych uzgodnieniach z władzami i właścicielami drogi). W takim wypadku bardzo dużą szansę na powrót do rajdowego kalendarza ma Rajd Magurski (niestety jakieś 400km od Ciebie - Gorlice). A w terminie 08.10-10.10 w Kłodzku właśnie "leci" ostatnia eliminacja Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski - Rajd Dolnośląski. Jeżeli przed tą imprezą nie będzie przesądzony tytuł mistrza Polski, to może być bardzo ciekawie.
pzdr

szkicek
Nowicjusz

Wiem, że teraz na topie są zdjęcia z pleneru ale wrzucę coś swojego z całkowicie innego miejsca.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

64 - oj, NEX by się przydał :c20 trochę za duże kontrasty, jeszcze podciągnięte wyostrzeniem... A byłby ładny obrazek z tymi plamami światła, gdyby nie to.
65 - bardzo przyjemnie się ogląda. :thumbsup: Byłbym za tym, żeby albo podzielić horyzontem po połowie, albo dać więcej tego zielonego.
66 - ładne :c4 Żeby jeszcze z lewej był choćby krzaczek na horyzoncie (albo to drzewo, żeby było bardziej na lewo - ale bez cropowania)

------------------------------
fotoamator
szkicek
Nowicjusz

Dzięki Tadeusz za wskazówki.

Tadeusz napisał(a):

64 - oj, NEX by się przydał :c20 trochę za duże kontrasty, jeszcze podciągnięte wyostrzeniem... A byłby ładny obrazek z tymi plamami światła, gdyby nie to.

Ale w czym by mi ten NEX pomógł - zdjęcie może przekombinowane bo to HDR i dlatego ten efekt może wyszedł troche dziwny, wyostrzenie też było :D

Monty-----
Poszukiwacz

szkicek napisał(a):

Ale w czym by mi ten NEX pomógł

Ano widzisz...trzeba bylo na Plener zawitac. :c34

szkicek
Nowicjusz

No właśnie ... tym razem się nie udało ale na następny mocno się postaram.