Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich Oto moje pierwsze fotki popelnione lustrzanka. Posiadam ja od kilku dni, po zamianie z kompakta. Co moglem zrobić lepiej? Podpowiedzcie... 2009_11100294.JPG
Starosta napisał(a):
37 - poprawiłbym balans bieli. Dokładnie ociepliłbym kolory, bo przecież śnieg w górach nie jest niebieski Kard bardzo dobry
38 - też poprawiłbym balans bieli - jak wyżej. Tylko zdjęcie jakoś nie ostre. Ustawiłbym mniejszą ogniskową i przesłonę rzędu F8-11.
39 - centralny kadr mi tu się nie podoba. Podszedł bym bliżej skupiając się na kwiatach i świeczce, nie łapiąc w kadr tej doniczki. Moim zdaniem kadr pionowy byłby lepszy. I też przesłona rzędu F8-11.
Ze krzywo, to mea culpa, a matryca juz wypucowana, że aż lśniTomek69N napisał(a):
Masz problemy z błędnikiem Piotrze - ostatni widoczek choć piykny też "lekko w lewo patrzy"...ściemniłbym górę fotki i wypucował matrycę.
Zgadzam się z Tobą i Starosta.Tomek69N napisał(a):
Błysk po stroiku też nie przystoi lepiej byłoby bez flesza zdecydowanie.
Fajnie że Ty to rozumiesz. Czasem takie jest zludzenie koloru śniegu, lub cos takiego, czego nie rozumiem.Tomek69N napisał(a):
Starosto balans jest do korekty ale niebieskawy grzbiet być może jak najbardziej... Widziałem to wiem co piszę.
W małym rybackim porcie
W drodze do pracy. Wiem, wiem. Żóraw jest nie za bardzo ale "polowałem" na niego baaardzo długo. Nie można podejść go bliżej niż kilkadziesiat metrów. Czyli do albumu
45 -
Bardzo lubię Twoją galerię. Nie tyle ze względów estetycznych (chociaż również), co sentymentalnych. Pomieszkiwałam jakiś czas w Irlandii i jak zobaczyłam znajome zakątki Galway to aż mi się na sercu miło zrobiło.
45 -
Bardzo lubię Twoją galerię.
W Galway. Piękne miasto z niesamowitym klimatem.
W Galway. Piękne miasto z niesamowitym klimatem.
Z dzisiejszej wyprawy na lotnisko. Mamo Kuby- czy poznajesz te miejsca?
40 za ciasno podług mnie a 44 z kolei przyciąłbym dołu panoramicznie aż do kamienia
edit: ŻURAW