anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Touchdown

Touchdown-----
Początkujący

Touchdown

Jedne z moich pierwszych fotografii.

41 ODPOW. 41
profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Całkiem fajne :thumbsup: ale podczas portretów jakoś bardziej mi pasuje pionowe kadrowanie :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Creatoor
Początkujący

No i miejmy nadzieję, że nie ostatnich. Zapowiada się dobrze. Ostrość (chyba, że chcesz miękkie portrety) i światło (szczególnie w 1-ce) i super.

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Sympatyczne i podobające się :thumbsup:

B&W trochę bardziejsze... ;)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

może wyjdę na dziwaka, ale mi się zupełnie nie podoba :rolling_eyes:
ze zbyt bliskiej odległości zrobiłeś te portrety.
Raz, że dziwnie to wygląda (perspektywa), a dwa - dziewczyna jeszcze bardziej jest speszona.
Idź dalej. Daj jej oddychać. Daj jej poczuć, że nie wchodzisz jej do nosa ;)

btw
3 - jest nieostra - nie trafiłeś z ostrością ;)

życzę powodzenia w następnych sesyjkach

Lajam.
Expert

kris napisał(a):

ale mi się zupełnie nie podoba :rolling_eyes:

:c8 No ja odniosłem podobne wrażenie.

Poza tym, że kadr jest zbyt ciasny, wszystkie 3 zdjęcia są właściwie takie same...popracuj nad selekcją kadrów. :)

oldguest
Początkujący

mi podobnie niezbyt się podobają...
wszystkie trzy podobne kadry tylko mina dziewczyny inna
na siłę może 1.

1 - trochę ciasno pozatym okej.
2 - przepalenia w tle rozpraszają i nie widzę sensu zostawienia wolnego miejsca po lewej jak i tak modelka patyrzy się w szkiełko . ;)
3 - nieostre + to widziałabym w pionie ;)

Touchdown-----
Początkujący

Dzięki wielkie za komentarze przychylne jak i te wytykające błędy. A co do tzw. "wchodzenia do nosa" :slight_smile: ja tak tego nie odczuwam, przynajmniej narazie. Ale sugestie wezme sobie do serca i następnym razem dam modelce pooddychać.

Touchdown-----
Początkujący

Witam po małej przerwie. Ciekawi mnie jak zostanie odebrana 2 seria.
Mała notka do zdjęcia z kwiatkiem; w sumie jest to rzecz oczywista, ale w obecnym rozmiarze zdjęcie jest kiepskiej jakości, już w rozdziałce 1024-768 wygląda o niebo lepiej a ma raptem kilkadziesiąt kB więcej (i przekracza regulaminowe 256).

oldguest
Początkujący

4- nie podoba mi się ten kadr z góry lepiej trochę się znizyć . :) + po co tyle wolnego miejsca?
5- na samym początku w oczy rzucił mi się ucięty but, lekko kadr w prawo przesunąć bo chyba but poszedł kosztem wolnego miejsca po lewej.. :) pozatym jest okej:)
6- bardzo mi się podoba, prosty kadr piękne kolory dobra głębia - jestem na TAK:)