Podziel się wrażeniami!
Jedne z moich pierwszych fotografii.
Całkiem fajne ale podczas portretów jakoś bardziej mi pasuje pionowe kadrowanie
No i miejmy nadzieję, że nie ostatnich. Zapowiada się dobrze. Ostrość (chyba, że chcesz miękkie portrety) i światło (szczególnie w 1-ce) i super.
Sympatyczne i podobające się
B&W trochę bardziejsze...
może wyjdę na dziwaka, ale mi się zupełnie nie podoba
ze zbyt bliskiej odległości zrobiłeś te portrety.
Raz, że dziwnie to wygląda (perspektywa), a dwa - dziewczyna jeszcze bardziej jest speszona.
Idź dalej. Daj jej oddychać. Daj jej poczuć, że nie wchodzisz jej do nosa
btw
3 - jest nieostra - nie trafiłeś z ostrością
życzę powodzenia w następnych sesyjkach
kris napisał(a):
ale mi się zupełnie nie podoba
mi podobnie niezbyt się podobają...
wszystkie trzy podobne kadry tylko mina dziewczyny inna
na siłę może 1.
1 - trochę ciasno pozatym okej.
2 - przepalenia w tle rozpraszają i nie widzę sensu zostawienia wolnego miejsca po lewej jak i tak modelka patyrzy się w szkiełko .
3 - nieostre + to widziałabym w pionie
Dzięki wielkie za komentarze przychylne jak i te wytykające błędy. A co do tzw. "wchodzenia do nosa" ja tak tego nie odczuwam, przynajmniej narazie. Ale sugestie wezme sobie do serca i następnym razem dam modelce pooddychać.
Witam po małej przerwie. Ciekawi mnie jak zostanie odebrana 2 seria.
Mała notka do zdjęcia z kwiatkiem; w sumie jest to rzecz oczywista, ale w obecnym rozmiarze zdjęcie jest kiepskiej jakości, już w rozdziałce 1024-768 wygląda o niebo lepiej a ma raptem kilkadziesiąt kB więcej (i przekracza regulaminowe 256).
4- nie podoba mi się ten kadr z góry lepiej trochę się znizyć . + po co tyle wolnego miejsca?
5- na samym początku w oczy rzucił mi się ucięty but, lekko kadr w prawo przesunąć bo chyba but poszedł kosztem wolnego miejsca po lewej.. pozatym jest okej:)
6- bardzo mi się podoba, prosty kadr piękne kolory dobra głębia - jestem na TAK:)