Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Jestem nową użytkowniczką tego forum i chciałabym poddać ocenie moje wypociny, które powstają tak jak w tytule zawarte: by the way.
Mam 16 lat i dopiero od pół roku bawię się swoim soniakiem=]
Zapraszam wszystkich do komentowania. Chętnie przyjmę wszelką krytykę i rady.
Oto pierwsze fotografie:
Witaj Tutti, cieszę się, że odważyłaś się pokazać swoje zdjęcia
Co do samych zdjęć: nieźle, ale nie nie beznadziejnie, czyli... prawie może być. A "prawie" jak wiadomo...
1. byłoby niemal dobre, gdyby ten niebieski kwiatek był ostry. Ale o 5 rano nie jest widać zbyt jasno... albo wiał wiatr.
2. Ładny widok, są różne plany, ale trochę brakuje... nie wiem? Może kontrastu? Tak, żeby ten oświetlony słońcem szczyt był bardziej "wyrazisty"?
3. To mi się najbardziej podoba, ale jest krzywe - kościół w tle wyraźnie chyli się w prawo i to nie jest dobre - nie ma uzasadnienia dla takiego pochylenia - wygląda to raczej na przypadek.
Pozdrawiam i próbuj dalej. Dobrze kombinujesz
Szczerze przyznam, że nie tyle krzywo wyszło zdjęcie co całość była robiona pod pewnym kątem, gdzie Katedra właśnie tak wyszła.
Dziękuję bardzo, biorę sobie do serca
Edit:
Już wiem o co chodziło. Przyjrzałam się
Po prostu ja stałam niżej i wszystko poleciało trochę tak w prawo i w dół.
:smileythumbsup:Tutti napisał(a):
Już wiem o co chodziło. Przyjrzałam się
Witam na forum
Zachęcam do wstawiania fotek , a jeśli chodzi o zdjęcia wstawione to za Tadeuszem
Pozdrawiam
Bertone - Bartek
Witam,dziękuję za komentarze.
Teraz zapraszam do świeżutko wykonanych portretów Marty
Pozdrawiam Tutti- Kamila
Cóż Ci radzić
Wzięłaś się za dość trudny temat: portrety z tylnym oświetleniem (czyli mówiąc "po chłopsku" - pod światło) i... bardzo ładnie Ci to wychodzi
Zupełnie poprawnie
no to może i ja dorzucę tu swoje 5 groszy
1 - właśnie, całkiem fajnie by było gdyby nie te nieostrości, lubię takie kadry
2 - takie płaskie się wydaje, niby coś tu widać aczkolwiek nie wiadomo z jakiej strony na to patrzeć, za Tadeuszem, trochę kontrastu by się przydało.
3 - osobiście nie przypadło mi do gustu, chociaż kadrowanie jest ciekawe
4,5,6 - światło ciekawe z tym że zwracaj uwagę na szczegóły ( np. ucięta w pół dłoń 5 klatka. ) i w 4 klatce osobiście nie widzi mi się ta żabia perspektywa przy takim kadrowaniu.
ogólnie zdjęcia jakościowo - gut pracuj dalej, poznawaj sprzęt a perełki niedługo tu znajdziemy
Witam,
ostatnio znalazłam chętne koleżanki do zdjęć i oto są.
Dziękuję Coolds, dopiero po twoim komentarzu zauważyłam to obcięcie przy nadgarstku
Dziękuję wszystkim za komentarze
Dzisiaj Marta i Dominika.
Zapraszam!
8 - fajnie tylko według mnie w tle za dużo