Podziel się wrażeniami!
Po odwiedzinach kilku zacnych galerii, z nieśmiałością wrzucam kilka swoich fotek. Mam nadzieję, że dzięki Waszym technicznym wskazówkom wzrośnie moja radość focenia i poprawię amatorskie błędy i niedociągnięcia.
kolejne
i jeszcze jeden na dobranoc...
ślicznie się zaczyna
3 jest świetne, bardzo mi się podoba, i kadr i GO, super
1 portret akurat nie powalający
no i miłe landszafty
Norobob i Bubu dziękuję za pierwsze komentarze
3 najlepsza ( ladny kadr i GO) ale zwracaj uwage na szczegóły. Postaraj sie usunac cos co znajduje sie w lewej dolnej czesci kadru..
Dzięki Matti. To brzeg basenu. Jak już się zaprzyjaźnię z PSujami lub innymi programami do obróbki zdjęć to się za to wezmę. Fakt, takie coś odwraca uwagę i szpeci fotkę. Na przyszłość będę precyzyjniej kadrować
Matti napisał(a):
3 najlepsza ( ladny kadr i GO) ale zwracaj uwage na szczegóły. Postaraj sie usunac cos co znajduje sie w lewej dolnej czesci kadru..
Witam
Muszę powiedzieć, że zaczyna się ciekawie. Krajobrazy miłe dla oka. Portrety w fazie eksperymentalnej na dobrej drodze. Co do pierwszej fotki. Bardzo popularne są ujęcia "bez czubka głowy". Podobnie przyjęte i akceptowane są "poobcinane" części ręki, ramienia, włosów. Jest jednak, jeden nieakceptowalny wyjątek: obcięty podbródek. Taki portret wygląda nienaturalnie.
Pozdrawiam