Podziel się wrażeniami!
no tak.. moja kolej zeby cos pokazac.. zanabylem a550 pocykalem i postaram sie regularnie cos dodawac.. prosze o komentarze, sugestie i porady co jest zle, oraz co i jak mozna zrobic lepiej. Dobre pomysły mile widziane
nrazie wytypowalem 12 fotek.. wiec po 3 bede wrzucal.
2
no to jeszcze 3. zima po angielsku. kilka cm śniegu i katastrofa
ciekawe pomysly ,
technicznie nie ktorym brakuje ostrosci ,lub WB nie tak ,
ale ogulnie
Balans i krzywizny do poprawy i będzie dobrze...
37 - fajnie uchwycony moment
dzieki za porady.. ale ;]
co za krzywizny?
i dlaczego WB jest do poprawy? ok może trochę za ciepło wygląda ale nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.
xaeross napisał(a):
dzieki za porady.. ale ;] nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.
np zeby sie dowiedziec o co chodzi z tymi krzywiznami.. no i bardzo pomocne byly by porady dotyczace kadrowania.. w tej kwesti sie czuje najslabiej bo nie zawsze mam pomysl co sie powinno znalesc w kompozycji zdjecia a co mozna sobie darowac. Wiem ze mam balagan na wiekszosci fotek.. nawet w mieszkaniu te niebieskie spodnie ale chcialbym sie nauczyc na co zwracac uwage.. przez mysl mi nie przeszlo nawet ze niebieskie spodnie moga zepsuc foto. a tak.. czlowiek cale zycie sie uczy
Na początku galerii rzuciło mi się w oczy, że zdjęciom brakuje ostrości.
Jeśli chodzi o krzywizny to słuchaj Michała, bo on jest szpecem od tego
No i za dużo tej żółci, prawie na każdej fotce.
dzieki!
No dobra.. skoro tak wszyscy sie tego balansu kolorow czepiaja to troche ochlodze nastepne fotki nad ostroscia pracuje.. latwo nie jest ale sie staram.. krzywiznom tez sie przyjze przy nastepnych
xaeross napisał(a):
dzieki za porady.. ale ;]
co za krzywizny?
i dlaczego WB jest do poprawy? ok może trochę za ciepło wygląda ale nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.
dzięki ale jest kilku większych szpeców niż ja ja się tylko od nich uczę i co potrafię to przekazuje też dalej.rakastan00 napisał(a):
Jeśli chodzi o krzywizny to słuchaj Michała, bo on jest szpecem od tego