anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

uk liverpool i okolice - xaeross

xaeross
Początkujący

uk liverpool i okolice - xaeross

no tak.. moja kolej zeby cos pokazac.. zanabylem a550 pocykalem i postaram sie regularnie cos dodawac.. prosze o komentarze, sugestie i porady co jest zle, oraz co i jak mozna zrobic lepiej. Dobre pomysły mile widziane :)
nrazie wytypowalem 12 fotek.. wiec po 3 bede wrzucal.

43 ODPOW. 43
xaeross
Początkujący
xaeross
Początkujący

no to jeszcze 3. zima po angielsku. kilka cm śniegu i katastrofa

krzyho4
Początkujący

ciekawe pomysly ,
technicznie nie ktorym brakuje ostrosci ,lub WB nie tak ,
ale ogulnie :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Balans i krzywizny do poprawy i będzie dobrze...
37 - fajnie uchwycony moment :thumbsup:

xaeross
Początkujący

dzieki za porady.. ale ;]
co za krzywizny?
i dlaczego WB jest do poprawy? ok może trochę za ciepło wygląda ale nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.

Creatoor
Początkujący

xaeross napisał(a):

dzieki za porady.. ale ;] nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.

To po co w tytule piszesz: 'jak to zrobić lepiej?'

xaeross
Początkujący

np zeby sie dowiedziec o co chodzi z tymi krzywiznami.. no i bardzo pomocne byly by porady dotyczace kadrowania.. w tej kwesti sie czuje najslabiej bo nie zawsze mam pomysl co sie powinno znalesc w kompozycji zdjecia a co mozna sobie darowac. Wiem ze mam balagan na wiekszosci fotek.. nawet w mieszkaniu te niebieskie spodnie ;) ale chcialbym sie nauczyc na co zwracac uwage.. przez mysl mi nie przeszlo nawet ze niebieskie spodnie moga zepsuc foto. a tak.. czlowiek cale zycie sie uczy

profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

Na początku galerii rzuciło mi się w oczy, że zdjęciom brakuje ostrości.
Jeśli chodzi o krzywizny to słuchaj Michała, bo on jest szpecem od tego ;)
No i za dużo tej żółci, prawie na każdej fotce.

xaeross
Początkujący

dzieki!

No dobra.. skoro tak wszyscy sie tego balansu kolorow czepiaja to troche ochlodze nastepne fotki :) nad ostroscia pracuje.. latwo nie jest ale sie staram.. krzywiznom tez sie przyjze przy nastepnych

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

xaeross napisał(a):

dzieki za porady.. ale ;]
co za krzywizny?
i dlaczego WB jest do poprawy? ok może trochę za ciepło wygląda ale nie wszystkie fotki mają dokładnie odzwierciedlać to co przedstawiają i chciałem je trochę ocieplić.

no tak wyglądają zdecydowanie za ciepło, ale co kto lubi
a krzywizny to na przykład na 38 - bo leci bardzo na lewo (jak dojdę do kompa stacjonarnego to pozwolę sobie wyprościć i podesłać, jak nie zapomnę ;) )

rakastan00 napisał(a):

Jeśli chodzi o krzywizny to słuchaj Michała, bo on jest szpecem od tego ;)

dzięki ale jest kilku większych szpeców niż ja ;) ja się tylko od nich uczę i co potrafię to przekazuje też dalej.