anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ZBIOROWY - Zdjęcie miesiąca

bob_marley23
Początkujący

ZBIOROWY - Zdjęcie miesiąca

Witam serdecznie, chciałbym zaproponować zorganizowanie dla zabawy comiesięcznego konkursu fotografia miesiąca - głosowanie na zasadzie ankiety niewidocznej przed ogłoszeniem wyniku. Stworzyłbym regulamin co i jak by wyglądało. Na końcu roku można by zrobić galeria z 12 najlepszych zdjęć i wybrać fotografię roku, a to wszystko w ramach zabawy. Co na to administracja i przede wszystkim użytkownicy.

Pozdrawiam

8 ODPOW. 8
bob_marley23
Początkujący

up

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

1. Wprowadziłoby to niepotrzebną konkurencję i podziały ("zawodowcy" kontra "amatorzy") wśród uzytkowników tego forum,
2. Jaki byłby cel wybierania najlepszej fotografii? (Chyba, że wydamy kalendarz :) ),
3. Jak widać idea "poważnych" konkursów na razie upadła.

BZ
bob_marley23
Początkujący

hovany napisał(a):

1. Wprowadziłoby to niepotrzebną konkurencję i podziały ("zawodowcy" kontra "amatorzy") wśród uzytkowników tego forum,
2. Jaki byłby cel wybierania najlepszej fotografii? (Chyba, że wydamy kalendarz :) ),
3. Jak widać idea "poważnych" konkursów na razie upadła.

co do punktu pierwszego nie wydaje mi się ponieważ współzawodnictwo i konkurencja zawsze pomaga... ogólnie sprawdza się to też na innych forach

co do drugiego - świetny pomysł popieram

nadal nie wiem jak administracja widzi tą idea... zgłaszam się na ochotnika, aby przeprowadzić takie coś na próbę :)

hovany
Poszukiwacz

Może niech wypowie się ktoś odpowiedniejszy... Choć nie widzę sensu współzawodnictwa na TYM forum. Ale to tylko moja skromna opinia.

BZ
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Z doświadczenia wiem, że zainteresowanie takimi konkursami jest znikome...przykładem może być zaprzyjaźnione forum KKM gdzie jakoś niespecjalnie napływa duża ilość prac, a i samych głosujących jest znacznie mniej niż użytkowników aktywnych.....

Pomysły z kalendarzem są niezbyt trafione, szczególnie że zupełnie brak koncepcji całościowej.
Rzucanie chwytliwymi hasłami to pestka, gorzej zaproponować coś co ma ręce i nogi od początku do końca....dlatego między innymi nie jestem zwolennikiem tego typu inicjatyw "na hurra"

Pozdrowienia,

bob_marley23
Początkujący

co to zdjęć i głosowania:

z innego niezależnego forum wiem, że prac jest dużo około 15-20 co miesiąc, głosujących około 60

co do kalendarza:

pomysł nie jest zły natomiast, ja się tylko zobowiązałem do ewentualnego prowadzenia owego konkursu o ile będzie zgoda...

co do rąk i nóg:

mam zarys regulaminu, ale nie wrzucałem bo uznałem, że na razie to nie ma sensu

Podsumowując:

Dlaczego by nie spróbować raz lub dwa na próbę? Jeśli się nie przyjmie to trudno, a jeśli tak na pewno będzie dobra zabawa.

hovany
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

Z doświadczenia wiem, że zainteresowanie takimi konkursami jest znikome...przykładem może być zaprzyjaźnione forum KKM gdzie jakoś niespecjalnie napływa duża ilość prac, a i samych głosujących jest znacznie mniej niż użytkowników aktywnych.....

Racja.

Lajam napisał(a):

Pomysły z kalendarzem są niezbyt trafione, szczególnie że zupełnie brak koncepcji całościowej.
Rzucanie chwytliwymi hasłami to pestka, gorzej zaproponować coś co ma ręce i nogi od początku do końca....dlatego między innymi nie jestem zwolennikiem tego typu inicjatyw "na hurra"

Pozdrowienia,

I znowu racja. Pomysł z kalendarzem był jedynym jaki mi się wymyślił. A od tego, do sensu, czasem daleko. Szczególnie u mnie. ;)

Czyli jestem przeciwko sobie. ;)

BZ
ggreggorio
Początkujący

W sumie nie jestem zbyt aktywnym forumowiczem ale pomysł nie wydaje mi się zły, przynajmniej spróbować nie zaszkodzi:)