Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie, chciałbym zaproponować zorganizowanie dla zabawy comiesięcznego konkursu fotografia miesiąca - głosowanie na zasadzie ankiety niewidocznej przed ogłoszeniem wyniku. Stworzyłbym regulamin co i jak by wyglądało. Na końcu roku można by zrobić galeria z 12 najlepszych zdjęć i wybrać fotografię roku, a to wszystko w ramach zabawy. Co na to administracja i przede wszystkim użytkownicy.
Pozdrawiam
up
1. Wprowadziłoby to niepotrzebną konkurencję i podziały ("zawodowcy" kontra "amatorzy") wśród uzytkowników tego forum,
2. Jaki byłby cel wybierania najlepszej fotografii? (Chyba, że wydamy kalendarz ),
3. Jak widać idea "poważnych" konkursów na razie upadła.
hovany napisał(a):
1. Wprowadziłoby to niepotrzebną konkurencję i podziały ("zawodowcy" kontra "amatorzy") wśród uzytkowników tego forum,
2. Jaki byłby cel wybierania najlepszej fotografii? (Chyba, że wydamy kalendarz ),
3. Jak widać idea "poważnych" konkursów na razie upadła.
Może niech wypowie się ktoś odpowiedniejszy... Choć nie widzę sensu współzawodnictwa na TYM forum. Ale to tylko moja skromna opinia.
Z doświadczenia wiem, że zainteresowanie takimi konkursami jest znikome...przykładem może być zaprzyjaźnione forum KKM gdzie jakoś niespecjalnie napływa duża ilość prac, a i samych głosujących jest znacznie mniej niż użytkowników aktywnych.....
Pomysły z kalendarzem są niezbyt trafione, szczególnie że zupełnie brak koncepcji całościowej.
Rzucanie chwytliwymi hasłami to pestka, gorzej zaproponować coś co ma ręce i nogi od początku do końca....dlatego między innymi nie jestem zwolennikiem tego typu inicjatyw "na hurra"
Pozdrowienia,
co to zdjęć i głosowania:
z innego niezależnego forum wiem, że prac jest dużo około 15-20 co miesiąc, głosujących około 60
co do kalendarza:
pomysł nie jest zły natomiast, ja się tylko zobowiązałem do ewentualnego prowadzenia owego konkursu o ile będzie zgoda...
co do rąk i nóg:
mam zarys regulaminu, ale nie wrzucałem bo uznałem, że na razie to nie ma sensu
Podsumowując:
Dlaczego by nie spróbować raz lub dwa na próbę? Jeśli się nie przyjmie to trudno, a jeśli tak na pewno będzie dobra zabawa.
Racja.Lajam napisał(a):
Z doświadczenia wiem, że zainteresowanie takimi konkursami jest znikome...przykładem może być zaprzyjaźnione forum KKM gdzie jakoś niespecjalnie napływa duża ilość prac, a i samych głosujących jest znacznie mniej niż użytkowników aktywnych.....
I znowu racja. Pomysł z kalendarzem był jedynym jaki mi się wymyślił. A od tego, do sensu, czasem daleko. Szczególnie u mnie.Lajam napisał(a):
Pomysły z kalendarzem są niezbyt trafione, szczególnie że zupełnie brak koncepcji całościowej.
Rzucanie chwytliwymi hasłami to pestka, gorzej zaproponować coś co ma ręce i nogi od początku do końca....dlatego między innymi nie jestem zwolennikiem tego typu inicjatyw "na hurra"
Pozdrowienia,
W sumie nie jestem zbyt aktywnym forumowiczem ale pomysł nie wydaje mi się zły, przynajmniej spróbować nie zaszkodzi:)