anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Początkująca. Body A550, ale jaki obiektyw???

4036-----
Początkujący

Początkująca. Body A550, ale jaki obiektyw???

Mam już na oku SONY DSLR-A550L Cena mnie troche powala, no ale trudno. Chodzi mi bardziej o obiektyw. Chce taki, żeby zdjęcia w ruchu się nie rozmazywały. Na tej stronce, której podałam nie jest napisane dużo o obiektywie, ale pisze: Programy tematyczne: Makro, Portret, Nocne ujęcie, Krajobraz, Zachód słońca, Sport Z tego co się orientuje program SPORT oznacza robienie zdjęć w ruchu. Czy jakbym kupiła całą tą lustrzankę wraz z obiektywem (ta w linku) to mogłaby mnie zadowolić, jeżeli chodzi o robienie zdjęć w ruchu? Jakie inne lustrzanki SONY możecie polecić i obiektywy? Jestem zupełnym laikiem, ale chce wybrać dobrą lustrzankę. Pomożecie? :c20

84 ODPOW. 84
4036-----
Początkujący

Lustrzankasony.pl, temat: Fotografowanie ruchu będzie dla Ciebie pomocny.

No znam tą strone. Cała(?) przerobiona już dawno :smileymrgreen:
do czego wystarczy? Nikt tutaj wróżką nie jest, a potrzeby to zawsze indywidualna sprawa.

Bo jak inni czytają poprzednie posty to wiedzą że chodzi mi o zdjęcia w ruchu :smileyrolleyes:
A ceny lamp to już kolejna sprawa :c6 :c7

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Bo jak inni czytają poprzednie posty to wiedzą że chodzi mi o zdjęcia w ruchu :rolling_eyes:

ale co to znaczy zdjecia w ruchu ?
jadąc pociągiem chcesz robić zdjęcia ? Samo określenie w ruchu nie pomoże, bo jest po prostu zbyt ogólnikowe

Początkujący

kris napisał(a):

Bo jak inni czytają poprzednie posty to wiedzą że chodzi mi o zdjęcia w ruchu :rolling_eyes:

ale co to znaczy zdjecia w ruchu ?
jadąc pociągiem chcesz robić zdjęcia ? Samo określenie w ruchu nie pomoże, bo jest po prostu zbyt ogólnikowe

Jagoda : ) pisała wcześniej, że głównie chodzi jej o fotografowanie swojego ruchliwego psa :c20

Od siebie napiszę, że lampa wbudowana średnio się sprawdza, stosować ją należy raczej w ostateczności. Już lepiej wziąć piesa na spacer i porobić dynamiczne zdjęcia przy świetle słonecznym :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

gdzieś mi się ten piesek zaplątał w tekście :nauseated_face:
pieska faktycznie lepiej wziąć w plener :thumbsup:
zaś co do lampy - przecież nie samymi psimi fotkami będziesz "żyć" i czasem przyjdzie Ci fotografować np. na urodzinkach i wtedy bez lampki może być ciężko :c11

Początkujący

zaś co do lampy - przecież nie samymi psimi fotkami będziesz "żyć" i czasem przyjdzie Ci fotografować np. na urodzinkach i wtedy bez lampki może być ciężko :c11

Wiem :c13 Wiadomo, że nie będę robić zdjęć tylko psu :D Na pewno w domu, portrety, krajobrazy itp itp No właśnie... ta lampa i jej cena... :c6
A na tej stronce http://www.mixelectronics.pl/zobacz,257 ... dslr-a550l pisze, żę jest lampa zewnętrzna w zestawie, a pójzniej pisze: Synchronizacja z krótkimi czasami ekspozycji z oferowaną oddzielnie lampą błyskową, Tryb bezprzewodowej lampy błyskowej (z oferowaną oddzielnie lampą błyskową), System pomiaru błysku: Pomiar błysku ADI / przedbłysk TTL, Czas ładowania: 4 s
yyy... to ja już nie wiem czy jest w zestawie czy nie ma :c7

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

pisze, żę jest lampa zewnętrzna w zestawie

gdzie jest napisane, że lampa zewnętrzna jest w zestawie ?

acinloop
Nowicjusz

A na tej stronce (...) pisze, żę jest lampa zewnętrzna w zestawie, a pójzniej pisze: Synchronizacja z krótkimi czasami ekspozycji z oferowaną oddzielnie lampą błyskową, Tryb bezprzewodowej lampy błyskowej ( z oferowaną oddzielnie lampą błyskową), System pomiaru błysku: Pomiar błysku ADI / przedbłysk TTL, Czas ładowania: 4 s
yyy... to ja już nie wiem czy jest w zestawie czy nie ma
:c7

:c22

4036-----
Początkujący

Zewnętrzna lampa błyskowa TAK
Pisze w danych technicznych

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Tutaj zapewne (a raczej na pewno) chodzi o możliwośc współpracy z zewnętrznymi lampami błyskowymi.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Dane techniczne to nie dane handlowe. Oznacza tylko, że można zamontować zewnętrzną lampę. :D

------------------------------
fotoamator