Podziel się wrażeniami!
Mam problem. Kupiłam latopa około miesiąc temu. Nazwa :SVF1521C6EW. I od tego czasu nie mogę go włączyć bez podłączenia do prądu. Działa tylko wtedy gdy go ładuje a jak jest włączony i odłącze ładowarke to laptop się wyłączy.
Proszę o szybką odpowiedź. I wyjaśnienie mi co mam zrobić albo czego nie zrobiłam , że nie chce się włączyć.
Dzień dobry!
Problem może leżeć po stronie źle zainstalowanego akumulatora. Należy go wyjąć (przy wyłączonym komputerze i odłączonym zasilaniu), sprawdzić czy styki po stronie akumulatora i notebooka nie są uszkodzone lub zabrudzone. Następnie podłączyć notebook na samym zasilaniu, bez akumulatora i uruchomić komputer.
Być może także przywrócenie ustawień domyślnych planu zasilania w notebooku rozwiązałoby problem.
Aby to zrobić należy wybrać:
1. klawisz Windows i X
2. opcje zasilania
3. wybrać: "Zrównoważony (zalecane)" plan zasilania
4. zmień ustawienia planu
5. przywróć ustawienia domyślne tego planu
Następnie proszę wyłączyć notebook. Odłączyć zasilanie, zainstalować akumulator, podłączyć zasilanie, uruchomić notebook.
Jeżeli to nie pomoże, należy skontaktować się ze sprzedawcą i sprawdzić czy problem występuje po podłączeniu innych akumulatorów.
Jeśli usterka zostanie potwierdzona po stronie notebooka lub akumulatora, najlepiej będzie skontaktować się z Sony Support (customersupport.pl@eu.sony.com), podając numer seryjny notebooka.
Mam nadzieję, że powyższe wskazówki pomogą Ci w rozwiązaniu problemu. Trzymam kciuki!
Pozdrawiam,
Karolina_L.
Diękuje za rady. Spróbuje to zrobić.