anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

[SVT1311M1ES|64bit] Upgrade do windows 8 i problem z odinstalowanie vaio care

ROZWIĄZANE
profile.country.pl_PL.title
ukoleja
Początkujący

[SVT1311M1ES|64bit] Upgrade do windows 8 i problem z odinstalowanie vaio care

Witam,

Chciałem zainstalować Windows 8 na ultrabook vaio SVT1311M1ES 64 bit z windows 7.

Pobrałem Windows 8 upgrade tool i zaraz na samym początku krzyczy że Vaio Care nie jest odinstalowane. Próbuje odinstalować ten program i dostaje komunikat Produkt:

VAIO Care -- Błąd 2738. Nie można uzyskać dostępu do uruchomienia skryptu VBScript dla czynności niestandardowej .

Z trybu awaryjnego też nie pomaga.

Gdy chciałem zainstalować Windows 8 bezpośrednio z bootowanego pendriva to nie widzi żadnych dysków i dostaje komunikat

"Nie znależiona żadnych sterowników urządzenia. Upewnij się że nośnik instalacyjny zawiera odpowiednie sterowniki"

Też nie wiem o co chodzi? Ktoś miał taki przypadek?

Według bloga http://www.vaioblog.pl/aktualizacja-windows8/ Łatwa i przyjemna aktualizacja VAIO z Windows 7 do Windows 8 w moim przypadku tak nie jest siedzę już 3h i próbuje postawić Windows 8 i bynajmniej to nie jest wina ósemki.

Instalowałem już Windows 8 na dwóch innych laptopach(nie firmy sony) i takiego problemu nie miałem. po 20 min system był gotowy do pracy.

Dzięki za odp

Message was edited by: ukoleja

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
ukoleja
Początkujący

Problem związany był programem mcafee. Po odinstalowanie należy jeszcze użyć programu mcpr.exe aby usunąć pozostałości, które blokują uruchamianie skryptów VBScripts

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
ukoleja
Początkujący

Problem związany był programem mcafee. Po odinstalowanie należy jeszcze użyć programu mcpr.exe aby usunąć pozostałości, które blokują uruchamianie skryptów VBScripts