Podziel się wrażeniami!
Witam,
Chciałem zainstalować Windows 8 na ultrabook vaio SVT1311M1ES 64 bit z windows 7.
Pobrałem Windows 8 upgrade tool i zaraz na samym początku krzyczy że Vaio Care nie jest odinstalowane. Próbuje odinstalować ten program i dostaje komunikat Produkt:
VAIO Care -- Błąd 2738. Nie można uzyskać dostępu do uruchomienia skryptu VBScript dla czynności niestandardowej .
Z trybu awaryjnego też nie pomaga.
Gdy chciałem zainstalować Windows 8 bezpośrednio z bootowanego pendriva to nie widzi żadnych dysków i dostaje komunikat
"Nie znależiona żadnych sterowników urządzenia. Upewnij się że nośnik instalacyjny zawiera odpowiednie sterowniki"
Też nie wiem o co chodzi? Ktoś miał taki przypadek?
Według bloga http://www.vaioblog.pl/aktualizacja-windows8/ Łatwa i przyjemna aktualizacja VAIO z Windows 7 do Windows 8 w moim przypadku tak nie jest siedzę już 3h i próbuje postawić Windows 8 i bynajmniej to nie jest wina ósemki.
Instalowałem już Windows 8 na dwóch innych laptopach(nie firmy sony) i takiego problemu nie miałem. po 20 min system był gotowy do pracy.
Dzięki za odp
Message was edited by: ukoleja
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Problem związany był programem mcafee. Po odinstalowanie należy jeszcze użyć programu mcpr.exe aby usunąć pozostałości, które blokują uruchamianie skryptów VBScripts