anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy Minolta 400mm czy sony 70-400G

Maniek70
Początkujący

Czy Minolta 400mm czy sony 70-400G

Mam pytanie do osób które mialy w rekach oba obiektywy jezeli mieli by ktoryś zaproponować pytanie który ?
Oczywiście wiem ze są to rózne obiektywy ale któryś jest trochę lepszy któryś gorszy.
Nastawiam się na zdjęcia ptaków i zwierząt w związku z czym zależy mi na dość szybkim AF.
Dodam że będę chciał jeszcze podpiąć konwerter x1.4
Proszę o uwagi

18 ODPOW. 18
profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

Szczupic napisał(a):

Przy połączeniu 70-400 z TCx1,4 o sprawnym AF możesz zapomnieć :c6 po prostu będzie za ciemno :c20

I tu się z Tobą nie zgodzę ,sprawdzone organoleptycznie u mnie działało przy Soligorze x1.4, oczywiście puszka nie widzi TC ale AF działa ,co prawda wolniej ale działa

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

jareklubicz napisał(a):

Szczupic napisał(a):

Przy połączeniu 70-400 z TCx1,4 o sprawnym AF możesz zapomnieć :c6 po prostu będzie za ciemno :c20

I tu się z Tobą nie zgodzę ,sprawdzone organoleptycznie u mnie działało przy Soligorze x1.4, oczywiście puszka nie widzi TC ale AF działa ,co prawda wolniej ale działa

Jakbyś czytał uważnie to być zauważył:

tompac napisał(a):

Z firmowym tak, ale któryś kundelek nie ma czipa po drodze do obiektywu i z tym AF działa.

jareklubicz.
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

Jakbyś czytał uważnie to być zauważył:

i co w związku z tym ? :smileyevil: potwierdziłem tylko poprzednie wypowiedzi

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

To zdecyduj się czy się nie zgadzasz, czy potwierdzasz...

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Lajam napisał(a):

To zdecyduj się czy się nie zgadzasz, czy potwierdzasz...

Lajam Jarek nawiązał do tego co napisał Szczupic a to że po poście Szczupica Tompac napisał że działa z kundelkami to już inna bajka...

jareklubicz.
Poszukiwacz

Jedno nie wyklucza drugiego ,czyli nie zgadzam sie z opinią Szczupica a potwierdzam to co napisał tompac

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Nie ma jak potwierdzać coś co już zostało napisane...jeszcze rozumiem, jakby posty były w tym samym czasie pisane.... :slight_smile:

Normalnie swoista nabijarka liczników :c4

jareklubicz.
Poszukiwacz

To w takim razie po co jest forum ? Chyba każdy ma możliwość wypowiedzenia się ,no chyba że nie każdemu wolno

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

jareklubicz napisał(a):

To w takim razie po co jest forum ? Chyba każdy ma możliwość wypowiedzenia się ,no chyba że nie każdemu wolno

Masz rację.
Trzeba pisać swoje nie patrząc na to ile razy coś zostało napisane. Nikt Ci tego nie zabroni.

Na pewno czytający utwierdzi się nie tylko w 100%, ale nawet w 1000% :smileythumbsup: