anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony HVL-F58AM

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Sony HVL-F58AM

Witam, wie ktoś gdzie w mojej okolicy tj. Tychy, można kupić w/w lampę w dobrej cenie. Jest w FJ za 1648zł, znalazłem co prawda taniej na allegro , ale po przygodach z kupowaniem Metz 44AF który okazał się być nie do końca zgodny z winy starego firmware ( zmieściłem się w 10dniach i oddali kasę), mam obawy co do kupowania na allegro.

PS. Poczytałem trochę o niej i jestem do niej chyba bardziej przekonany niż do Metza 58, który może tańszy ale jak to ktoś już ładnie określił HLV-58 to zajebiaszcza lampa.

13 ODPOW. 13
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Najlepsze ceny dostaniesz w sklepach internetowych chyba ;)

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

no to wiem ;), tylko chciałem się dowiedzieć, czy ktoś już kupował w sklepie FOTOit, ewentualnie inne jakieś zaufane i sprawdzone źródło. Mogę zapłacić trochę więcej, ale chcę mieć gwarancję oryginalności sprzętu, oraz tego że będzie to nowa lampa z najnowszym firmware.

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

kupowałem ostatnio 42 w e-fotojoker - mogę spokojnie polecić, sprawdź też cenę na foto-basia - bo to generalnie jest to samo ale na Basi czasem lepsze ceny są ;)

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Dzięki Michał, w fotobasi cena jak w FJ, idę za chwilę dowiedzieć się czy w saturnie ją mają, ale pewnie będzie droższa. Też skłaniam się do FJ, bo i moją starą :P DimageA200 kupowałem w FJ jak i nowiuśką a33 :D.

spolnemesis1paejw
Początkujący

Święta idą - może jakieś promocje będą. Np. MM - "kupujemy bez vatu"?

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Jak bym czekał na promocje to bym nic nie miał, zresztą muszę zakupić szybko puki mi współczynnik WAF nie skoczy po za akceptowalną granicę ;).

spolnemesis1paejw
Początkujący

rezasurmar napisał(a):

Jak bym czekał na promocje to bym nic nie miał, zresztą muszę zakupić szybko póki mi współczynnik WAF nie skoczy po za akceptowalną granicę ;).

Kto szybko kupuje - drogo kupuje. Ale nie można :c63 mieć wszystkiego

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

rezasurmar, Ty to taki machiavelli jesteś... :c68

:c20

Ale, w sumie, TAM, ostatnio nawet za 1200 mało używaną widziałem. Chyba, że musisz mieć nową :c63

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Jak ze wszystkim :) jednak lepiej mieć nową.
Drogo nie drogo, widziałem że rok temu nowe chodziły po 1300zł, ale co zrobić.
Mam tą wadę, jak zacznę szukać, to przestaje mnie zadowalać to co tańsze :), jak kupowałem pierwszy aparat, zaczynałem wybierać z przedziału do 1,5Kzł, a skończyło się na KM D200 za dwa razy tyle :).

Miałem ją przed chwilą w ręku :c19 :c19 :c19 :c34 i już nie chce innej. Jest dużo lepiej wykonana od mojej poczciwej 44AF metza. Silnik zooma jest niesłyszalny, a bajer z przechylaniem jest boski, tak na marginesie gdyby metz 58 AF2 miał odchylaną głowicę do tyłu to bym miał zagwozdkę, którą brać, a tak wiem że na bank to będzie sony :D.
PS.
Tadeusz rozgryzłeś mnie :D, dawno zakładałem konto na kkm stąd inny nick :).