anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dyfuzor na HVL-42AM

oldguest
Początkujący

Dyfuzor na HVL-42AM

Chcę nabyć dyfuzorek na lampkę, czy ktoś używał ew. może coś powiedzieć na temat takiego dyzfuzora: http://allegro.pl/item708706610_dyfuzor ... f42am.html

98 ODPOW. 98
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

używam takiego od ponad roku.
Nie ma lepszego :thumbsup:
wybierz wersję "clear" (przeźroczystą) z jednym kolorem dekielka (biały)

Początkujący

kris napisał(a):

używam takiego od ponad roku.
Nie ma lepszego :thumbsup:
wybierz wersję "clear" (przeźroczystą) z jednym kolorem dekielka (biały)

Właśnie, czym się różni cloud od clear?
Wnioskuje, że nie polecasz kolorowych dekielków?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

cloud - jest mleczna. Na hvl42 miałem clear. Teraz na hvl58 kupiłem przez przypadek cloud :c12

pożera więcej światła. Niby bardziej miękkie światło, ale wolałem "clear"

kolorowe dekielki służą do kontroli nad temperaturą światła (blysku). Nigdy ich nie użyłem, więc jak kupowałem zestaw do hvl58, kupiłem z jednym kolorem - zawsze parę złotych taniej :thumbsup:

Początkujący

Również posiadam wersję clear i polecam. Mam różnokolorowe nakładki, ale ani razu z nich nie skorzystałem. Może kwestia tego, ze przy białym zawsze jestem pewny efektu, a z kolorowymi to trzeba najpierw trochę poeksperymentować.

oldguest
Początkujący

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zamawiam clear'a z mleczną nakładką.

oldguest
Początkujący

Dyfuzor przyszedł, ale daleko mi do radości :c9
Niby rozmiarowo ma pasować na lampę (P1) ale żeby go założyć trzeba się nieźle nagimnastykować. Dodatkowo wydaje się zbyt ciężki, gdy podnoszę palnik lampy z założonym dyfuzorem to sam opada :shock: Na domiar złego brak możliwości korzystania z lampy z dyfuzorem w trybie WL, lampa po prostu się przewraca.
Szkoda, że nikt o tych wadach nie uprzedził mnie przed zakupem :smileyevil:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

franek4always napisał(a):

Niby rozmiarowo ma pasować na lampę (P1) ale żeby go założyć trzeba się nieźle nagimnastykować.

kwestia rozciągnięcia. Ja na hvl42 też miałem kłopoty z założeniem (pierwsze tygodnie). I lepiej by ciężej się go zakładało niż miał sam wypadać bo jest za duży ;)

Dodatkowo wydaje się zbyt ciężki, gdy podnoszę palnik lampy z założonym dyfuzorem to sam opada :shock:

z jakiego kąta spada i czy w tym momencie nie zrobiłeś ruchu w stylu tąpnięcie (np. idąc) ?
Jeśli dzieje się tak podczas lampy skierowanej do pionu - obróć palnik o 180 stopni - wtedy się nie będzie przewracać.

Na domiar złego brak możliwości korzystania z lampy z dyfuzorem w trybie WL, lampa po prostu się przewraca.

mi się nie przewracał - używasz "motylka" ?

ja rozumiem, że jesteś zdziwiony rozmiarem etc. i zapewne uważasz, że mała nakładka na lampę była by lepsza - otóż nie.
Kiedyś jak będziesz miał możliwość porównaj sobie swój dyfuzor z innymi - ja tak zrobiłem (ze "skarpetą" porównałem) i w życiu nigdy nie zmienię lightspher'a :smileyexclaim:

Początkujący

popieram slowa krisa :thumbsup: , na you tube jest troche filmikow z tym dyfuzorem ,wiec jak mozesz to poogladaj sobie jakie moga byc efekty

oldguest
Początkujący

krzyho4 napisał(a):

popieram slowa krisa :thumbsup: , na you tube jest troche filmikow z tym dyfuzorem ,wiec jak mozesz to poogladaj sobie jakie moga byc efekty

Efekty znam (stąd było moje zainteresowanie tym dyfuzorem), filmiki też już kiedyś oglądałem.