Podziel się wrażeniami!
Mam kilka pytań do specjalistów, czyli Was
1. Który lepszy (cena nie ważna) Sony czy Sigma 50mm 1.4 - lepsza ostrość do 1.8 i szybkość?
2. Jest jakieś szkieło super-szerokokątne z najmniejszym f (najmniejszy f jest tutaj priorytetem) - chciałbym coś takiego 16mm f1.4. Jest coś w tych okolicach czy pozostaje tylko Sigma 30mm f1.4?
3. Który lepszy Sony czy Sigma 18-250mm, a może jeszcze inna firma?
Wszystko pod Sony A55.
Widzę, że tu co niektórzy nie mają bladego pojecia o fotografowaniu. Szok dla mnie jest, że na 70s naświetlania Ty nie masz rozmazanych gwiazd. Twoja działka chyba leży w innym wszechświecie. Poza tym co Ty masz za aparat, że Ci dali funkcję 70 s ekspozycji, jak zawsze są dostępne tylko 30s, góra 60 jak w nowym A55?
LLC napisał(a):
Poza tym co Ty masz za aparat, że Ci dali funkcję 70 s ekspozycji, jak zawsze są dostępne tylko 30s, góra 60 jak w nowym A55?
LLC napisał(a):
Widzę, że tu co niektórzy nie mają bladego pojecia o fotografowaniu.
LLC napisał(a):
Widzę, że tu co niektórzy nie mają bladego pojecia o fotografowaniu.
Bardzo prosze o zmiane tonu dyskusji. Wyciaganie kategorycznych wniosków ze szczatkowej wypowiedzi prowadzi do nerwowej atmosfery, a to nic dobrego.
a bulb to inna bajka ja tu mówię o standardowych nastawach. CO do gwiazdeczek, to trzeba było mówić o 8mm, ja myślałem, że też atakowałeś 50mm
I teraz wreszcie wiem o co LLC chodzi
Starosta napisał(a):
I teraz wreszcie wiem o co LLC chodzi
Jak chce mieć jasno, szeroko i ostro Choć pojęcie ostro dla każdej osoby ma chyba inne znaczenie :smileymrgreen:Lajam napisał(a):
Raczysz chyba żartować Marku z tą 30 Sigmy...
Starosta napisał(a):
Jak chce mieć jasno, szeroko i ostro Choć pojęcie ostro dla każdej osoby ma chyba inne znaczenieLajam napisał(a):
Raczysz chyba żartować Marku z tą 30 Sigmy...
Sigma jest trochę za droga. To fakt.
Dlatego Sony 35/1.8 jest na mojej liście