anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lampa Minolta Program 5200i - współpraca z a200

Marcinex
Początkujący

Lampa Minolta Program 5200i - współpraca z a200

Witam!
Czy ta lampa będzie bezproblemowo współpracować z Alfą 200?

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
zorki-----
Początkujący

Z bezproblemowych rzeczy to co najwyżej odpali pełną energią błysku. Dopiero lampy Minolty ostatniej serii (3600HSD i 5600) w pełni współpracują z aktualnymi modelami aparatów

Marcinex
Początkujący

No to może lepiej to:
Sigma EF-530 DG ST
zawsze taniej niż 42 Sony, a możliwości podobne i nawet silniejsza jest.

acinloop
Nowicjusz

Dokładasz do tej sigmy jakieś 250 pln i masz 42 Sony, a na pewno nie pożałujesz zakupu ;)

Marcinex
Początkujący

Dokładasz do tej sigmy jakieś 250 pln

Tu 100, tu 200, tam 250, a żyć trzeba :) Najpierw lustrzanka, potem statyw, potem torba, uv, polar następnie tele ( chociaż z makro, kiepskim ale zawsze ) i teraz lampa - spłukany jestem :( i dlatego szukam taniej alternatywy - za 3 tygodnie na 10 dni do Paryża jadę i potrzebuję "trochę" sprzętu kupić przed wyjazdem.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

kupisz byle co, a potem sam zauważysz, że warto było poczekać - odmówić sobie by kupić raz, a dobrze....

zorki-----
Początkujący

Za acinloop: może i silniejsza ta Sigma, ale nie pracuje bezprzewodowo. No i gwarancja poprawnej współpracy z najnowszymi i przyszłymi modelami DSLR jakby większa w wypadku HVL :)

acinloop
Nowicjusz

Lepiej kupić raz a porządnie :flushed: Nie ma się co spieszyć, lampa nie zając, nie ucieknie.
Kupując lampę Sony będziesz miał pewność że współpraca z body będzie bezproblemowa :)
edit: zorki myślał o tym samym co ja. ;)

Marcinex
Początkujący

Ok, przekonaliście mnie - zaczynam zbierać kasę na hvlkę. Dziękuję za odpowiedzi, podpowiedzi i ostrzeżenia :)