anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

lLampa blyskowa zewnetrzna,,jaka jak nie Sony ?

ando-----
Początkujący

lLampa blyskowa zewnetrzna,,jaka jak nie Sony ?

Witam ,nosze sie z zamiarem kupienia lampy blyskowej,,no i mam dylemat .Orginal kosztuje,,hm,,troche kosztuje prawda,jaka inna zamiast orginala kupic aby nie odbiegala za bardzo jakoscia od Sony ( a moze bedzie i lepsza :) ) ,czy funkcje beda te same co w Sony ? np WL ,,,? dzieki za wszystkie odpowiedzi :smileythumbsup:dodam ze posiadam Alfe 500..

38 ODPOW. 38
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

ileszek napisał(a):

Może któryś z kolegów miał możliwość przetestowania lampy i z jakim efektem.

Będzie dość trudno znaleźć tu na forum osobę posiadającą taką lampę. O ile ten model był wcześniej dostępny w innych systemach, właśnie takich opinii powinieneś szukać.

Dla mnie Nissin jest zagadką. Nie zaryzykowałbym wydania pieniędzy na zagadkę.
Jeśli cokolwiek z błyskotek do :c56 mamy podpiąć to najlepiej tylko Sony, Minolta i Metz.

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

Bądź co bądź, Nissin jest mocniejszy, moc błysku jest regulowana od 1/1 do 1/128 posiada błysk modelujący i stroboskopowy, ma funkcję wgrywania najnowszego firmware, możliwość zewnętrznego zasilania lampy za pomocą opcjonalnego zestawu Nissin Power Pack PS300 lub Sony FA-EB1AM, czas ładowania 3.5 s, HSS, wspomaganie AF (efektywny zasięg 0.7–10 m), bracketing błysku, bezprzewodowe tryby Slave Digital (SD) i Slave Film (SF), liczba przewodnia 60 (dla ogniskowej 105 mm i ISO 100) i posiada wbudowany dodatkowy palnik o liczbie przewodniej 12, gwarancja 24 miesiące. Tylko jak to będzie się sprawdzało z sony?

profile.country.pl_PL.title
ileszek
Początkujący

Lajam, dzięki za podpowiedź, poszukam czegoś na forach C i N.

Szczupic
Użytkownik

Z tego co widzę na stronie producenta to Nissin nie robi lamp na naszą stopkę :c18

EDIT: Zapowiedział że ta lampa będzie dostępna do Soniaków :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

Już jest

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A jest dostępna? Bo na stronie sony.pl też mogę Ci podać kilka produktów, które są a kupić ich nie można bo nigdy ich nie było na magazynie :o

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

na foto net tak

Szczupic
Użytkownik

Rodzyn104 napisał(a):

na foto net tak

Ja tam na stronie nie widzę by ta lampa była dostępna chyba że Pisałaś/Dzwoniłaś do nich :c20

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Szczupic napisał(a):

Rodzyn104 napisał(a):

na foto net tak

Ja tam na stronie nie widzę by ta lampa była dostępna chyba że Pisałaś/Dzwoniłaś do nich :c20

Dokładnie to miałem na myśli.