Podziel się wrażeniami!
Witam ,nosze sie z zamiarem kupienia lampy blyskowej,,no i mam dylemat .Orginal kosztuje,,hm,,troche kosztuje prawda,jaka inna zamiast orginala kupic aby nie odbiegala za bardzo jakoscia od Sony ( a moze bedzie i lepsza ) ,czy funkcje beda te same co w Sony ? np WL ,,,? dzieki za wszystkie odpowiedzi :smileythumbsup:dodam ze posiadam Alfe 500..
ileszek napisał(a):
Może któryś z kolegów miał możliwość przetestowania lampy i z jakim efektem.
Bądź co bądź, Nissin jest mocniejszy, moc błysku jest regulowana od 1/1 do 1/128 posiada błysk modelujący i stroboskopowy, ma funkcję wgrywania najnowszego firmware, możliwość zewnętrznego zasilania lampy za pomocą opcjonalnego zestawu Nissin Power Pack PS300 lub Sony FA-EB1AM, czas ładowania 3.5 s, HSS, wspomaganie AF (efektywny zasięg 0.7–10 m), bracketing błysku, bezprzewodowe tryby Slave Digital (SD) i Slave Film (SF), liczba przewodnia 60 (dla ogniskowej 105 mm i ISO 100) i posiada wbudowany dodatkowy palnik o liczbie przewodniej 12, gwarancja 24 miesiące. Tylko jak to będzie się sprawdzało z sony?
Lajam, dzięki za podpowiedź, poszukam czegoś na forach C i N.
Z tego co widzę na stronie producenta to Nissin nie robi lamp na naszą stopkę
EDIT: Zapowiedział że ta lampa będzie dostępna do Soniaków
Już jest
A jest dostępna? Bo na stronie sony.pl też mogę Ci podać kilka produktów, które są a kupić ich nie można bo nigdy ich nie było na magazynie
na foto net tak
Rodzyn104 napisał(a):
na foto net tak
Szczupic napisał(a):
Rodzyn104 napisał(a):
na foto net tak
Ja tam na stronie nie widzę by ta lampa była dostępna chyba że Pisałaś/Dzwoniłaś do nich