Podziel się wrażeniami!
Witam, a mnie nurtuje taka jedna rzecz, czy jest w ofercie producentów akcesoriów do aparatów Sony OBUDOWA DO FOTOGRAFOWANIA POD WODĄ?? Przyznam że widziałem takie obudowy najczęściej do aparatów firmy Olympus ale do Sony niestety nie może ktoś gdzieś widział właśnie taką obudowę i orientuje się w cenie??
POzdrowionka
tzn. znalazłem taką: http://www.obudowypodwodne.pl/detail.as ... kt=1421889 ale powiem szczerze że cena lekko wychyla się ponad moje możliwości pieniężne
tylko taniej
czyli szału nie ma? lepiej uzbierać na coś lepszego?
tak naprawdę to polecam SONY 500mm reflex
jest on na liście moich zakupów
kilka fotek z reflexa
ja wiem,że on jest kilkukrotnie droższy - ale lepiej kupić raz,a dobrze
no to mnie zaskoczyłeś: 从比较片子看,鲁米纳尔500/5.6略有欠曝,似乎达不到标称f/5.6的通光量。
但是从色彩还原来看,似乎能够接受。 trochę nie ogarniam tego języka ale fakt zdjęcia wychodzą niesamowite
a sugerowana cena tego obiektywu to??
coś w przedziale 2200-2600
ale warto
i będzie kiedyś mój :smileytwisted:
kris napisał(a):
coś w przedziale 2200-2600
ale warto
i będzie kiedyś mój :smileytwisted:
posiadam mju od roku i przyznam szczerze ze robic nim zdjecia pod woda mozna tylko w sterylnej wodzie w basenie, strumien swiatla z palnika lampy blyskowej uwidacznia kazdy syf w wodzie morskiej (czyściutkiej jak kryształ) i zdjecia wychodza bardzo kiepskie.
zapomnij o robieniu zdjec w jeziorze...
Alcazar napisał(a):
posiadam mju od roku i przyznam szczerze ze robic nim zdjecia pod woda mozna tylko w sterylnej wodzie w basenie, strumien swiatla z palnika lampy blyskowej uwidacznia kazdy syf w wodzie morskiej (czyściutkiej jak kryształ) i zdjecia wychodza bardzo kiepskie.
zapomnij o robieniu zdjec w jeziorze...
Obudowy do zdjec podwodnych mozna nabyc tutaj: http://www.aquaphoto.pl/
Sa tam obudowy dedykowane do Sony Alpha... ale te ceny... ponad 5.000 zl... zdziwie sie, gdy zobacze kogokolwiek z obudowa warta 3x tyle, co sam aparat. No ale, moze...
to fakt trochę kosztują, ale jeśli ktoś ma zacięcie do nurkowania to może się skusi, bo skoro stać na zrobienie kursu nurka + osprzęt do nurkowania + lustrzanka to chyba stać go będzie na takową obudowę
Dzięki za uświadomienie mnie w cenach
Pozdrowionka