anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pentacony dwa - prośba o wycenę

bizoni-----
Początkujący

Pentacony dwa - prośba o wycenę

Witam!
Mam okazję kupić dwa obiektywy Pentacona - 4/200 oraz 4/300 (oba z zielonymi napisami). Nie wiem jednak ile dać, aby nie przepłacić. :) Sprzedający też nie jest w temacie... Ktoś wie ile są warte?

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

jak sprzedający nie wie to kup za dwa piwa i chipsy i razem usiądźcie do tego. Serio to chyba najpierw trzeba to podpiąć i sprawdzić. Brzmi zachęcająco ale to mimo wszystko leciwy sprzęt. Poszperaj po aukcjach.

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

A jakie mocowanie tych obiektywów ? M42? znalazłem na Alledrogo za 180 zł ten 4/200 a ten 4/300 znalazłem cene około 350 zł więc już masz jakieś porównanie
a tak po drugie od czego jest gogle :slight_smile: mi to zajęło dosłownie 5 minut

bizoni-----
Początkujący

Witam!
Oba mają mocowanie M42. Na moje oko są sprawne, zrobiłem nimi kilka fotek i wyglądają ok. Na allegro jest też "dwusetka" za 54 zł i skłaniał bym się raczej ku tej cenie. ;) A co do 4/300, to czytałem niezbyt pochlebne opinie o nim - może jest jakaś alternatywa w podobnej cenie?

docentstopczyk
Początkujący

bizoni napisał(a):

"dwusetka" za 54 zł i skłaniał bym się raczej ku tej cenie. ;)

taaa jasne ;) każdy by się skłaniał ... (dodałem aukcję do obserwowanych na wszelki wypadek)

a poza tym to wszystko zależy od stanu tych obiektywów. przede wszystkim od stanu optyki, pracy pierścieni itp.
ciężko powiedzieć coś więcej oprócz tego, że to fajne szkła i jeśli są w dobrym stanie to dadzą Ci sporo satysfakcji. chociaż i tak do takumarów nie mają startu he he
i nie ma co porównywać i sugerować sie cenami z allegro bo to nie są egzemplarze z fabryki tylko szkła z rożnymi przejściami

docentstopczyk
Początkujący

przegapiłem aukcję poszedł za 73 zeta :( http://allegro.pl/item721529863_pentacon_4_200_mm.html