Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zakupiłem taki o to wynalazek:
http://www.vito.com.pl/component/page,s ... /Itemid,2/" target="_blank
Problem polega na tym, że lampa wyzwala się poprzez fotocelę ale nie synchonizuje się z aparatem. Skutek taki, że nie oświetla sceny. próbowałem na wielu czasach naświetlania począwszy od 1/10 po 1/12500 s i nic. Co prawda dostałem kabel do niej ale chciałbym korzystać z niej w trybie WL w pojedynkę lub w duecie z HVL42.
Jest jakiś sposób żeby ten sprzęt wyzwalał się jak normalna lampa? Czy lepiej ją oddać?
edit: po wielu próbach i eksperymentach widzę, że lampa się wyzwala prawidłowo na trybie błysku zamykającym.
możesz dokupić radiówkę wtedy wszystko będzie działało
ale wtedy muszę mieć dwa odbiorniki? na hvl42 i tą drugą? a jak z wyzwalaniem z kabla? np jeśli podepnę aparat do niej. sonowa lampa wyzwoli się wtedy w trybie wl?
a jak z wyzwalaniem z kabla?
A da radę z kabla obie lampy wyzwalać?
Trochę podziałałem z tą lampką i w trybie WL wraz z HVL 42 wyzwala się średnio 3 razy na 10. Dziwne, bo jest to niezależne od mocy tej żarówki. Nie ważne czy na 1/8 czy na 1/1 mocy.
Ciekawe jest jeszcze to, że np kiedy tą żarówką błysnę na test to HVL się nie wyzwala przez fotocelę
Mam ogólnie dylemat czy nie oddać jej i dołożyć trochę do chińskiej studyjnej. Zależy mi, by po taniości już mieć dwa błyski i wyeliminować ze swojego domowego studia światło stałe
A da radę z kabla obie lampy wyzwalać?
Trochę podziałałem z tą lampką i w trybie WL wraz z HVL 42 wyzwala się średnio 3 razy na 10. Dziwne, bo jest to niezależne od mocy tej żarówki. Nie ważne czy na 1/8 czy na 1/1 mocy.
Ciekawe jest jeszcze to, że np kiedy tą żarówką błysnę na test to HVL się nie wyzwala przez fotocelę
Mam ogólnie dylemat czy nie oddać jej i dołożyć trochę do chińskiej studyjnej. Zależy mi, by po taniości już mieć dwa błyski i wyeliminować ze swojego domowego studia światło stałe