anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sigma 18-200

profile.country.pl_PL.title
wasil110
Poszukiwacz

sigma 18-200

Witam co sadzicie o tym obiektywie?.Potrzebuje cos posredniego pomiedzy kitem a sigma70-300 ,sigma w kosciele sobie nie radzi długo mysli a znowu kit ma krótki zakres ogn.czy ta sigma 18-200 lub 28-200 poradzi sobie przy dosc słabym swietle?(kosciół).Moze cos innego doradzicie.

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
wasil110
Poszukiwacz

Ach wiedziałem ze tak bedzie a miałem dopisac zeby nie oceniac zdiecia a tylko zobaczyc swiatło w kosciele ,a ten nieszczesny ministrant to w ostatniej chwili wlazł a zeby dostac sie do tego miejsca gdzie stałem musiałem łokciami sie przebijac :P ,praktyka czyni mistrza moze kiedys dojde do tego ze kazde zdiecie zrobione przezemnie bedzie ideałem :c20''Te plecy pana w prawym lewym rogu są kompletnie bez sensu'' :c34 :c34

profile.country.en_GB.title
Toxek.
Początkujący

To wcale w tym kościele tak ciemno nie jest. Wydaje mi się, że większe ISO załatwia sprawę. Pozatym, jeżeli chcesz koniecznie jakiś obiektyw to, wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie jeden z tych które wypisałem wyżej. :c22

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

zdj wstawiłeś z f/4.5, sigma na długim końcu ma 6.3 co jest ogromną różnicą, to raz, a dwa nie zawsze będziesz robił w tym samym kościele tak więc warto by mieć coś jasnego jakby jednak przyszło Ci kiedyś focić w ciemniejszym kościele ;)