Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu Sigmy 24-70 mm F2.8 IF EX DG HSM. Jeśli ktoś jest użytkownikiem tego szkiełka to opinie na pewno bardzo by mi się przydały. Szczególnie interesuje mnie praca AF, głównie w słabym oświetleniu.
robert4you napisał(a):
Widok na ulicy fotomana z puszką z najwyższej półki z podpiętym podstawowym obiektywem od SIGMY czy TAMRONA zawsze mnie rozbawia - dotyczy to wszystkich systemów.
I wynika że fajne zdjęcia można zrobić tylko super drogimi szkłami.
Z obiektywem Minolty to był przykład tylko
Style napisał(a):
I wynika że fajne zdjęcia można zrobić tylko super drogimi szkłami.
Z obiektywem Minolty to był przykład tylko
Biedny Saudek. Gdyby wiedział, że fotografuje aparatem ze szkłami ze średniej półki, pewnie rzuciłby fotografię i został dentystą.
Panowie, dajcie już pokój temu co lepsze, a co nie. Naprawdę uważam, że temat jest wyczerpany - kolega Style kupił szkiełko, jest zadowolony i tylko wypada mu pogratulować i życzyć, aby uśmiech nie zniknął z jego twarzy.
Pozdrawiam,
Obiektyw już po dogłębnych testach na weselu. Ok 1000 fotek w różnych warunkach i muszę przyznać że nie spodziewałem się takich dobrych efektów AF działa wręcz wzorowo, wszystkie fotki trafione idealnie i błyskawicznie. Pierścień do zmiany ogniskowej działa z idealnym oporem i nie ma mowy o niekontrolowanym wysunięciu lub wsunięciu.
Jeżeli jest ogromna różnica między Sigmą a Zeissem to przyznam że jakoś jej nie widzę a robiłem trochę zdjęć Zeissem. Może trafiłem na Sigmę z dobrej partii
Style napisał(a):
Jeżeli jest ogromna różnica między Sigmą a Zeissem to przyznam że jakoś jej nie widzę a robiłem trochę zdjęć Zeissem. Może trafiłem na Sigmę z dobrej partii
Między tą Sigmą a CZ 24-70 różnica nie będzie kolosalna, ale w porównaniu z MAF 28-70/2.8 G to dopiero widać o co chodzi Lajamowi.
robert4you napisał(a):
Między tą Sigmą a CZ 24-70 różnica nie będzie kolosalna, ale w porównaniu z MAF 28-70/2.8 G to dopiero widać o co chodzi Lajamowi.