Podziel się wrażeniami!
Witam,
chciałbym poznać opinie na temat tego obiektywu.
Może ktoś z Was miał możliwość "postrzelania" trochę tym obiektywem.
Mam możliwość kupna w/w za ok 400zł - wart ceny??
Pozdrawiam
Takumary z serii SMC były uważane za jedne z najlepszych obiektywów
gdzieś w necie pewnie się coś znajdzie
cena taka normalna
tylko ogniskowa jakaś taka dziwna, do portretu trochę długa, jako tele za krótka, może do makro z pierścieniami prędzej
Głównie kupuje go do portretu, ale zobace na co go stac jak przyjdzie.
A co z takumarem 50/1,4 i 200/4??
Jakie opinie o w/w szkłach.
Pozdrawiam
jeśli miały by to być super takumary a nie SMC to nie ma co sobie głowy zawracać
50/1.4 SMC ma piękna plastykę
200/ 4 nie znam ale może zamiast takumara to sonnar 200/2.8 też legenda i jest sztuka na allegro
Witam!
Nie chcąc zaśmiecać forum podepnę się do tego tematu mam nadzieje że mi wybaczycie.
Mam okazję kupić Super-Takumara 1:1.8/55 za 100 zł. czy ktoś z was miał do czynienia z tym szkiełkiem i czy jest wart tej ceny. A może ktoś ma jakies otki zrobione tym szkiełkiem?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
kili100 napisał(a):
A co z takumarem 50/1,4 i 200/4??
Jakie opinie o w/w szkłach.
nigma napisał(a):
Mam okazję kupić Super-Takumara 1:1.8/55 za 100 zł. czy ktoś z was miał do czynienia z tym szkiełkiem i czy jest wart tej ceny. A może ktoś ma jakies otki zrobione tym szkiełkiem?
już kupione Musze się tylko jeszcze nauczyć robić zdjęcia na manualu brrrr
nigma napisał(a):
już kupione
Musze się tylko jeszcze nauczyć robić zdjęcia na manualu brrrr
I tu się z tobą zgodzę kupa zabawy zdjęcia są fajne z tego szkiełka ( fajny BOKEH, kolory i pewnie ostry ale na razie nie bardzo mi idzie ostrzenie tym szkłem
) jak coś fajnego mi wyjdzie to na pewno się pochwalę no ale jeszcze nic ciekawego mi się nie udało zrobić ale myślę że niedługo coś w końcu wyjdzie i się pochwalę fotkami z nowego nabytku może po świętach.
nigma napisał(a):
zdjęcia są fajne z tego szkiełka ( fajny BOKEH, kolory i pewnie ostry ale na razie nie bardzo mi idzie ostrzenie tym szkłem