anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony 55-200 a 55-200 SAM

daniel87-----
Początkujący

Sony 55-200 a 55-200 SAM

Witam przymierzam się zakupić obiektyw jak w temacie. Czy jest jakaś znacząca różnica między mini? który wybrać? jakość zdjęć będzie trochę lepsza od kit-a 18-55? :)

23 ODPOW. 23
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

DT, to oznaczenie obiektywów Sony i Koniki-Minolty (z bagnetem A), przeznaczonych do APS-C.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

oraz Minolty :)

profile.country.pl_PL.title
lopeezzz
Początkujący

Witam,

Tak jak wcześniejsi przedmówcy stanąłem przed dylematem zakupu „przedłużenia” obiektywu kitowego do mojej :c56 500. Ze względów finansowych cudeńka 70-200 f/2,8 są na razie w sferze marzeń, dlatego wziąłem pod uwagę (na przeczekanie) obiektyw Sony 55-200 f/4-5,6.
Na rynku można oczywiście znaleźć dwa modele (jak w temacie), niestety przeglądając wątek i inne tematy nie potrafię do końca wyciągnąć jednoznacznych wniosków jaka jest różnica pomiędzy obiektywami poza magicznymi literkami SAM i srebrnym pierścieniem na obudowie. Doczytałem się, że SAM jest/ ma być lepszy optycznie itp., ma mieć szybszy i celniejszy AF… Jak jest faktycznie?
Jeszcze jedno pytanie do Panów Harnasia i Tadeusza: pisaliście, że silnik (SAM) w zasadzie niewiele zmienia – co konkretnie mieliście na myśli, czy to odnosi się tylko do współpracy z :c56 550?

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź.

profile.country.pl_PL.title
lopeezzz
Początkujący

Niestety nie doczekałem się odpowiedzi... zakupiłem nowy 55-200 SAM (za 584 zł). Pozostało tylko przeprowadzić test bojowy obiektywu... a będzie ku temu okazja bo za parę dni wyjeżdżam na spóźniony urlop. Po powrocie może w końcu odważę się wrzucić coś do galerii :)