anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zakup HVL-F42AM. Gdzie i jak?

flamaster
Początkujący

Zakup HVL-F42AM. Gdzie i jak?

Witam!

Na wstępie chciałem się przywitać jako nowy użytkownik forum: dzień dobry! Poza tym przepraszam za założenie od razu nowego tematu, jednak liczę na konkretną pomoc przy rozwiązaniu mojego problemu.

Jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu a35o + dt18-7omm f3.5-5.6. Jest to mój pierwszy tak poważny sprzęt, chociaż wcześniej miałem niewielkie doświadczenie z lustrzankami cyfrowymi. Jednak jest mi mało i postanowiłem zakupić zewnętrzną lampę. Obserwowałem wiele wątków i postanowiłem: hvl-f42am. Znalazłem pracę (niedawno pisałem maturę) i uzbierałem orientacyjną kwotę... i tu się zaczyna problem. Mieszkam w Katowicach, mieście wręcz 'bogatym' w sklepy oferujące interesujący mnie asortyment. Ku mojemu rozczarowaniu, lampy nigdzie nie ma, lub cena jest strasznie wygórowana.

Dla przykładu:
Sony Centre - około 1100 złoty;
Komputronik - około 999 złoty;
Saturn - aktualnie brak, ostatni raz widziana tam w grudniu za 750 złoty;
Fotojoker - aktualnie brak, ostatni raz widziana tam b/d za 999 złoty;
RTVEuroAGD - akutalnie brak... i tu ciekawostka. 9tego lipca odwiedziłem owy sklep z zapytaniem o w/w produkt. Pan ekspedient podszedł do komputerka i stwierdził: jedna jest, za 899 złoty. Musiałem się zastanowić i przeszedłem jeszcze po kilku sklepach w poszukiwaniu okazji. Co ciekawe:
MediaMarkt - nie sprzedają lamp firmy Sony.
Zdecydowałem. Gdy wróciłem do RTVEuroAGD tego samego dnia, zaproszono mnie do kasy i tam się okazało, iż tej konkretnej lampy nie mają w magazynach. Poza tym pan zza komputera określił tą lampę jako starą i przewidywał, że Sony wprowadzi coś nowego na rynek, jak to było z modelami /56 i /58.

Przeszukałem internet i np.:
FotoBasia - 848 złoty + 25 złoty przesyłka;
Fotojoker - 898 złoty;
itd: http://www.ceneo.pl/1320618

Przepraszam, za taki elaborat, lecz nie mam pojęcia co robić... czekać z zakupem? Zdecydować się na oferty w internecie? Zależy mi na udanym zakupie, a niestety nie mam zbyt wielkiego doświadczenia. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam (:!

23 ODPOW. 23
profile.country.pl_PL.title
maro_ka
Początkujący

przeglądam już dłuższy czas wszystkie możliwe sklepy :(
dolar spada ceny rosną :)

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

przeglądam już dłuższy czas wszystkie możliwe sklepy :(

Cierpliwość to w dzisiejszych czasach cenna zaleta.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja już któryś tydzień czekam na zakup cajsa 135 ;)
to jest dopiero ból, jak się pamięta ceny z zeszłego roku :c11

btw
8 sierpnia w Saturnach jest jakaś vatowa akcja ;)

maro_ka
Początkujący

w warszawie w saturnach i w media jest lipa. Jak były połowy i pół w dół to nie było lamp. Chciałem kupić sigme apo dg i lampę za pół ceny ale jak zwykle nigdzie nie mieli...
cierpliwy jestem.... od maja szukam lampy :(