anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zakup obiektywu w USA

profile.country.pl_PL.title
siara-----
Początkujący

zakup obiektywu w USA

Planuje kupić obiektyw sony 16-105 i moje pytanie brzmi czy kupował już ktoś na eBayu sprzęt foto z USA i jakie ma doświadczenie oraz jakie sa szanse że coś się uszkodzi podczas transportu

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

siara napisał(a):

jakie sa szanse że coś się uszkodzi podczas transportu

podczas transportu nie powinno się nic uszkodzić ale zastanowiłbym się nad zakupem w stanach bo po pierwsze brak europejskiej gwarancji, a po drugie zapłacisz cło i VAT i wyjdzie na to samo ale bez gwarancji

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Ja kupuje z powodzeniem.Odpukac. :thumbsup:
Ostatnie oba CZ doszly bezproblemowo.Jakkolwiek globalny system platnosci paypal zabezpiecza Cie przed potencjalnymi nieprzyjemnosciami wynikajacymi z procesu transakcji na linii sprzedajacy-kupujacy.

Jakkolwiek nie staraj sie aby produkt zostal wyslany bezposrednio do Polski.
Istnieje wysokie prawdopodobnienstwo przechywycenia szkla przez Urzad Celny i naliczenia obowiazujacych stawek z tytulu cla.

Powodzenia.

Michal.
Poszukiwacz

Monty napisał(a):

Istnieje wysokie prawdopodobnienstwo przechywycenia szkla przez Urzad Celny i naliczenia obowiazujacych stawek z tytulu cla.

potwierdzam - mnie to spotkało... zamiast ok 600 zapłaciłem 800

profile.country.pl_PL.title
siara-----
Początkujący

Czyli np lepiej jest z USA do np Irlandii (bo mam tam rodzinę) a potem z tego kraju do Polski?

Monty-----
Poszukiwacz

Najrozsadniej miec kamrata czy rodzine w USA i czekac az ktos zabierze to cacko ze soba do samolotu podczas najblizszego lotu do ojczyzny.Wysylanie obiektuwu za ocean jest drogie i zawsze panuje prawdopodobienstwo,ze przesylke szlag trafi.A ubezpieczenie jej wg nominalnej wartosci obiektywu mija sie z celem tego przedsiewziecia.