Podziel się wrażeniami!
Planuje kupić obiektyw sony 16-105 i moje pytanie brzmi czy kupował już ktoś na eBayu sprzęt foto z USA i jakie ma doświadczenie oraz jakie sa szanse że coś się uszkodzi podczas transportu
siara napisał(a):
jakie sa szanse że coś się uszkodzi podczas transportu
Ja kupuje z powodzeniem.Odpukac.
Ostatnie oba CZ doszly bezproblemowo.Jakkolwiek globalny system platnosci paypal zabezpiecza Cie przed potencjalnymi nieprzyjemnosciami wynikajacymi z procesu transakcji na linii sprzedajacy-kupujacy.
Jakkolwiek nie staraj sie aby produkt zostal wyslany bezposrednio do Polski.
Istnieje wysokie prawdopodobnienstwo przechywycenia szkla przez Urzad Celny i naliczenia obowiazujacych stawek z tytulu cla.
Powodzenia.
Monty napisał(a):
Istnieje wysokie prawdopodobnienstwo przechywycenia szkla przez Urzad Celny i naliczenia obowiazujacych stawek z tytulu cla.
Czyli np lepiej jest z USA do np Irlandii (bo mam tam rodzinę) a potem z tego kraju do Polski?
Najrozsadniej miec kamrata czy rodzine w USA i czekac az ktos zabierze to cacko ze soba do samolotu podczas najblizszego lotu do ojczyzny.Wysylanie obiektuwu za ocean jest drogie i zawsze panuje prawdopodobienstwo,ze przesylke szlag trafi.A ubezpieczenie jej wg nominalnej wartosci obiektywu mija sie z celem tego przedsiewziecia.