Podziel się wrażeniami!
http://www.anetasulej.com/
Czy tylko mnie się wydaje, czy rzeczywiście ona to robi świetnie? Czy ktoś na forum dysponuje podobnymi umiejętnościami obsługi PS i mógłby powiedzieć z czego się tego nauczył?
Ja niemalże spadłem z krzesła.
Tak na marginesie dodam: nie podkreślajmy tak znaczenia pluginów Jeszcze nie widziałem żadnego plugina który dałby choć w połowie tak dobre rezultaty jak na fotografiach z pierwszego posta
Całość można uzyskać posługując się tylko i wyłącznie gołym photoshopem, bez pluginów, ale oczywiście jest to kwestia wprawy - po jakimś czasie po prostu instynktownie się wie co, kiedy i jak zastosować - to jest umiejętność której żadne tutoriale Cię nie nauczą - dlatego najlepiej ćwiczyć i poznawać narzędzia (i tutaj już można potutorialować szukaj: łatka, warstwy dopasowania, tryby klonowania, maski warstw, itp itd.)
Co do zdjęć - powoli zastanawiam się kiedy w nich kończy się fotografia a zaczyna malowanie
No ale prawda - tablet narzędzie nieocenione przy retuszach I to nie tylko w kwestii precyzji ale też szybkości
Sky_walker, a pracowałeś z wtyczkami NIK SOFTWARE lub ONEon? Faktycznie sama wtyka to nie wszystko, ale używając jej z głową + wspomagając się standardowymi narzędziami uzyskasz zadowalające a nawet powalające efekty
Bawiłem się tylko PhotoTune z onONE i... no fajny automat, ale nie zawsze robił to co chciałem
Ale masz w 100% racje - używając wtyczek z głową można uzyskać powalające efekty co do tego nie mam żadnych wątpliwości Tylko... właśnie: Trzeba ich używać z głową i nie zawsze i nie wszędzie. No i oczywiście jak sam zauważyłeś - wspomagając się standardowymi narzędziami. I oczywiście - podobne efekty da się uzyskać samym fotosklepem (to czy lepsze czy gorsze to już kwestia umiejętności, ale z uzyskaniem podobnych każdy powinien dać sobie rade )