anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40ex720 w Operze (przeglądarka internetowa)

profile.country.PL.title
jacekwb
Poszukiwacz

40ex720 w Operze (przeglądarka internetowa)

Czytam na forum o problemach z Gracenote - też mam "błąd serwera" ale przyjmuje za dobrą monetę, że to usterka, którą sony poprawi.
Nikt nie pisze o przeglądarce. Bez problemu połączyłem się via WiFi z internetem coby korzystać z serwisów Bravii ipla hopla itd. Nie mogę jednak uruchomić przglądarki - widzę tylko stronę Sony w różnych językach (ale ile można się na to gapić?!).
Czy jakaś dobra dusza może mi pomóc ? tylko w prostych słowach - jestem informatycznym abnegatem

Edytowano 07.06.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu.
Zimny.

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
jacekwb
Poszukiwacz

Help !
Może zle dobrałem tytuł: powinno być Opera w ex720; chodzi o przeglądarkę Opera Browser.
Simply: nie rabotajet

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Naciśnij klawisz Options , pojawi Ci się po prawej stronie menu :smileyarrow: w dól schodzisz do "Wprowadzanie adresu URL". Zatwierdzasz i wpisujesz nowy adres, przy pomocy pilota (tak jak na telefonie przy pisaniu sms'a).

profile.country.PL.title
jacekwb
Poszukiwacz

Bolszoje spasiba ! (jeszcze sie tego jezyka uczyłem w szkole!)

Domyslałem się, że to moja ignorancja - swoją drogą mogliby to opisać w instrukcji obsługi!
Z pracy nie dam rady, ale w domu spróbuję to uruchomic

4292-----
Początkujący

Ale minusem jest to, że nie da rady ustawić innej strony startowej niż startowa sony :(

kratylos
Nowicjusz

wystarczy pozapisywac sobei inne stron yw zakladkach i ma się szybki dostęp do swoich stron

choc przekladarka ma pewne ograniczenia np chcac wejsc na strone nk.pl i zalogowac sie na swoje konto - przegladarka podala mi informacje ze braklo jej pamieci i nie udalo mi sie zalogowac...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ale minusem jest to, że nie da rady ustawić innej strony startowej niż startowa sony :(

Nie można ustawić strony startowej, ale to nie powinno być bardzo problematyczne. Po włączeniu przeglądarki naciśnij "Options" i wejdź w wcześniej zapisane zakładki. Wybierzesz zakładkę bez konieczności wpisywania adresu - jest to parę kliknięć pilotem. Być może w kolejnych poprawkach oprogramowania dodadzą taką możliwość...

kratylos napisał(a):

choc przekladarka ma pewne ograniczenia np chcac wejsc na strone nk.pl i zalogowac sie na swoje konto - przegladarka podala mi informacje ze braklo jej pamieci i nie udalo mi sie zalogowac...

Logowanie na serwisy społecznościowe takie jak "Nasza-klasa" działa z powodzeniem i wygląda imponująco na telewizorku :D (szczególnie zdjęcia fajnych koleżanek :D ). Być może musisz usunąć pliki cookie. Jak uruchomisz przeglądarkę naciśnij "Options", wejdź do "Ustawienia przeglądarki" i tam wybierz "Usuń pliki cookie".

4292-----
Początkujący

Zimny, zgadzam się że nie jest to zbyt wielkie utrudnienie. Niemniej powinna być taka funkcja. Gdyby np. MS (producent Windowsa) nie dał możliwości zmiany strony startowej - miałby wielu przeciwników, pomimo niezbyt wielkich uciążliwości z tym związanych :)

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Zgadzam się z Tobą. Oczywiście takie rozwiązanie byłoby wygodniejsze i prostsze. Osobiście również byłbym zadowolony jakby pojawiła się taka możliwość w nowej wersji oprogramowania.

PS
Dobrze, że nie trzeba wpisywać w adresie "http://www.", tylko samą nazwę, jak np. "forum.sony.pl". Duży plus za to :thumbsup: