Podziel się wrażeniami!
Czytam na forum o problemach z Gracenote - też mam "błąd serwera" ale przyjmuje za dobrą monetę, że to usterka, którą sony poprawi.
Nikt nie pisze o przeglądarce. Bez problemu połączyłem się via WiFi z internetem coby korzystać z serwisów Bravii ipla hopla itd. Nie mogę jednak uruchomić przglądarki - widzę tylko stronę Sony w różnych językach (ale ile można się na to gapić?!).
Czy jakaś dobra dusza może mi pomóc ? tylko w prostych słowach - jestem informatycznym abnegatem
Edytowano 07.06.2011
Sprecyzowałem tytuł tematu.
Zimny.
Help !
Może zle dobrałem tytuł: powinno być Opera w ex720; chodzi o przeglądarkę Opera Browser.
Simply: nie rabotajet
Naciśnij klawisz Options , pojawi Ci się po prawej stronie menu :smileyarrow: w dól schodzisz do "Wprowadzanie adresu URL". Zatwierdzasz i wpisujesz nowy adres, przy pomocy pilota (tak jak na telefonie przy pisaniu sms'a).
Bolszoje spasiba ! (jeszcze sie tego jezyka uczyłem w szkole!)
Domyslałem się, że to moja ignorancja - swoją drogą mogliby to opisać w instrukcji obsługi!
Z pracy nie dam rady, ale w domu spróbuję to uruchomic
Ale minusem jest to, że nie da rady ustawić innej strony startowej niż startowa sony
wystarczy pozapisywac sobei inne stron yw zakladkach i ma się szybki dostęp do swoich stron
choc przekladarka ma pewne ograniczenia np chcac wejsc na strone nk.pl i zalogowac sie na swoje konto - przegladarka podala mi informacje ze braklo jej pamieci i nie udalo mi sie zalogowac...
Ale minusem jest to, że nie da rady ustawić innej strony startowej niż startowa sony
kratylos napisał(a):
choc przekladarka ma pewne ograniczenia np chcac wejsc na strone nk.pl i zalogowac sie na swoje konto - przegladarka podala mi informacje ze braklo jej pamieci i nie udalo mi sie zalogowac...
Zimny, zgadzam się że nie jest to zbyt wielkie utrudnienie. Niemniej powinna być taka funkcja. Gdyby np. MS (producent Windowsa) nie dał możliwości zmiany strony startowej - miałby wielu przeciwników, pomimo niezbyt wielkich uciążliwości z tym związanych
Zgadzam się z Tobą. Oczywiście takie rozwiązanie byłoby wygodniejsze i prostsze. Osobiście również byłbym zadowolony jakby pojawiła się taka możliwość w nowej wersji oprogramowania.
PS
Dobrze, że nie trzeba wpisywać w adresie "http://www.", tylko samą nazwę, jak np. "forum.sony.pl". Duży plus za to