Podziel się wrażeniami!
W czwartek zakupiłem to cudo.W trakcie podłączania DVD okazuje się że wyświetla obraz czarno biały, to samo się dzieje z sygnałem z kompa.Oba urządzenia są podłączone kablami EURO .Do TV kupiłem PS3 Prawdopodobnie sygnał z niego jest w pełni HD 3D.Dostałem płytę z filmem Klopsiki i wszystko by było w pożądku gdyby nie to że nie można odtworzyć dodatków z płyty w 3D cały czas wyskakuje napis "eXperience requires 3D enabled TV and player".Nadmieniam że telewizor wykrył PS3 .Co można z tym zrobić proszę o pomoc.
Witaj,
na początek mała rada. Jeśli masz możliwość, to podłącz komputer kablem D-sub lub HDMI. Dużo lepsza jakość. Jeśli możesz to zrób to samo z DVD.
Kolor czarno biały to pewnie efekt ustawienia systemu kolorów. Spróbuj wejść w ustawienia ekranu, w "Ustawienia wejścia wideo" i tam w "system kolorów". Zmień wartość na zgodną z urządzeniami wejściowymi. To samo możesz zrobić z poziomu DVD i komputera.
Co do PS3, musisz przeprowadzić aktualizację. Najlepiej to zrobić po podłączeniu konsoli do Internetu. PS3 ma możliwość podłączenia kablem sieciowym i przez WiFi. Druga możliwość to ściągniecie pliku na komputer i skopiowanie na pamięć przenośną. Oprogramowanie możesz ściągnąć stąd:
http://pl.playstation.com/ps3/support/s ... r-3-55%29/
Do odtwarzania materiałów 3D jest potrzebny kabel HDMI w wersji min. 1.3.
Zimny napisał(a):
Do odtwarzania materiałów 3D jest potrzebny kabel HDMI w wersji min. 1.3.
No nie wiem. Z tego co ja się orientuję sygnał 3D można przesyłać już kablem HDMI wer. 1.3a. Wtedy jedyne wymagania to kabel typu "High Speed". Przecież PS3 Slim posiada HDMI wer. 1.3a i ma możliwość przesyłania sygnału 3D.
No sprzeczał się nie będę - na 1.3b chodzi bez problemu.
Jeszcze raz przeczytałem pierwszy post i mam pytanie - Czy Kolega posiada podłączony transmiter i okulary?
Nie ma się co sprzedać o normę. Kabel musi być dobry, bo te tanie to normy mają tylko na opakowaniu.
Szanowni Koledzy posiadam kabel HDMI 1.4
Odnośnie Transmitera i okularów to także posiadam i działają.Po włączeniu na telewizorze opcji 3D Obraz się zmienia i patrząc przez okulary wszystko jest ok.
Kabel musi być dobry, bo te tanie to normy mają tylko na opakowaniu.
Po włożeniu płyty film działa ,na płycie znajdują się jednak dodatkowo jakieś krótkie ,reklamówki (zapowiedzi innych filmów) ,które próbując uruchomić w 3D pokazuje się powyższy napis i dalej nic.Najważniejszy problem to wejścia EURO do kturych podłączyłem DVD i wyjście z kompa ,Obraz jest lecz czarno biały.Próbowałem zmieniać różne sprawy w ustawieniach i dalej bez zmian.