anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40HX800 3D

profile.country.pl_PL.title
kjan11
Poszukiwacz

40HX800 3D

W czwartek zakupiłem to cudo.W trakcie podłączania DVD okazuje się że wyświetla obraz czarno biały, to samo się dzieje z sygnałem z kompa.Oba urządzenia są podłączone kablami EURO .Do TV kupiłem PS3 Prawdopodobnie sygnał z niego jest w pełni HD 3D.Dostałem płytę z filmem Klopsiki i wszystko by było w pożądku gdyby nie to że nie można odtworzyć dodatków z płyty w 3D cały czas wyskakuje napis "eXperience requires 3D enabled TV and player".Nadmieniam że telewizor wykrył PS3 .Co można z tym zrobić proszę o pomoc.

30 ODPOW. 30
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
na początek mała rada. Jeśli masz możliwość, to podłącz komputer kablem D-sub lub HDMI. Dużo lepsza jakość. Jeśli możesz to zrób to samo z DVD.
Kolor czarno biały to pewnie efekt ustawienia systemu kolorów. Spróbuj wejść w ustawienia ekranu, w "Ustawienia wejścia wideo" i tam w "system kolorów". Zmień wartość na zgodną z urządzeniami wejściowymi. To samo możesz zrobić z poziomu DVD i komputera.
Co do PS3, musisz przeprowadzić aktualizację. Najlepiej to zrobić po podłączeniu konsoli do Internetu. PS3 ma możliwość podłączenia kablem sieciowym i przez WiFi. Druga możliwość to ściągniecie pliku na komputer i skopiowanie na pamięć przenośną. Oprogramowanie możesz ściągnąć stąd:
http://pl.playstation.com/ps3/support/s ... r-3-55%29/

Do odtwarzania materiałów 3D jest potrzebny kabel HDMI w wersji min. 1.3.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Zimny napisał(a):

Do odtwarzania materiałów 3D jest potrzebny kabel HDMI w wersji min. 1.3.

1.3b

Zimny_
Użytkownik

No nie wiem. Z tego co ja się orientuję sygnał 3D można przesyłać już kablem HDMI wer. 1.3a. Wtedy jedyne wymagania to kabel typu "High Speed". Przecież PS3 Slim posiada HDMI wer. 1.3a i ma możliwość przesyłania sygnału 3D.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No sprzeczał się nie będę - na 1.3b chodzi bez problemu.

Jeszcze raz przeczytałem pierwszy post i mam pytanie - Czy Kolega posiada podłączony transmiter i okulary?

oldguest
Początkujący

Nie ma się co sprzedać o normę. Kabel musi być dobry, bo te tanie to normy mają tylko na opakowaniu.

kjan11
Poszukiwacz

Szanowni Koledzy posiadam kabel HDMI 1.4

kjan11
Poszukiwacz

Odnośnie Transmitera i okularów to także posiadam i działają.Po włączeniu na telewizorze opcji 3D Obraz się zmienia i patrząc przez okulary wszystko jest ok.

Zimny_
Użytkownik

Kabel musi być dobry, bo te tanie to normy mają tylko na opakowaniu.

CS Bielsko - święte słowa :c22

kjan11
To nie rozumiem. Film 3D wcale nie odtwarza się, czy tylko dodatki? Przeprowadziłeś aktualizację PS3?

kjan11
Poszukiwacz

Po włożeniu płyty film działa ,na płycie znajdują się jednak dodatkowo jakieś krótkie ,reklamówki (zapowiedzi innych filmów) ,które próbując uruchomić w 3D pokazuje się powyższy napis i dalej nic.Najważniejszy problem to wejścia EURO do kturych podłączyłem DVD i wyjście z kompa ,Obraz jest lecz czarno biały.Próbowałem zmieniać różne sprawy w ustawieniach i dalej bez zmian.