Podziel się wrażeniami!
W czwartek zakupiłem to cudo.W trakcie podłączania DVD okazuje się że wyświetla obraz czarno biały, to samo się dzieje z sygnałem z kompa.Oba urządzenia są podłączone kablami EURO .Do TV kupiłem PS3 Prawdopodobnie sygnał z niego jest w pełni HD 3D.Dostałem płytę z filmem Klopsiki i wszystko by było w pożądku gdyby nie to że nie można odtworzyć dodatków z płyty w 3D cały czas wyskakuje napis "eXperience requires 3D enabled TV and player".Nadmieniam że telewizor wykrył PS3 .Co można z tym zrobić proszę o pomoc.
Kolega napisał aby zmienić ustawienia w menu system kolorów,szukałem takiej opcji i nie znalazłem .Proszę o dokładniejszy opis czynności .Nie jestem w tym aż tak dobry.
Witam mam ten sam problem kupiłem tv hx800 i konsole ps3 mój problem polega na tym ze po włączeniu filmu 3d pojawia się napis eXperience requires 3D enabled TV and player a w 2d idzie bez problemu dodam ze kupiłem kabel 1.4 do 3d prosze o pomoc..
Robiłeś aktualizację konsoli? Jeżeli nie to zrób.
Po aktualizacji softu jeszcze jest jeden knif. Trzeba wejść jeszcze raz w ustawienia wideo i wykryć obsługiwane rozdzielczości przez telewizor. Bez tego PS3 nie działa w 3D. Powinno się pojawić 720 3D i 1080 3D. Telewizor musi mieć oczywiście podłączony nadajnik. Należy w następnym oknie potem podać rozmiar telewizora.
Dzięki chłopaki za podpowiedz ps3 miała oprogramowanie 4.42 wiec nie mogła działac w 3d dzięki bardzo za pomoc wszystko działa jak trzeba
Macie rację po wgraniu softu wszystko jest ok.
Jak to jest z multimediami wciąż pisze mi że nazwa mojego ps3 nie jest widziana w systemie
kjan11 napisał(a):
Jak to jest z multimediami wciąż pisze mi że nazwa mojego ps3 nie jest widziana w systemie
Panowie najwazniejsze jest odtwarzanie w czrno białych barwach sygnału z komputera i dvd podlączonych do wejść EURO. Co z tym zrobić.
Odnośnie niewidzenia w systemie to chodzi o internet po uruchomieniu netu przez ps3 wyświetlają się jakieś komputery innych urzytkowników chcąc wejść na nie pisze że nie widzi mojego ps3 w systemie.
kjan11 napisał(a):
Panowie najwazniejsze jest odtwarzanie w czrno białych barwach sygnału z komputera i dvd podlączonych do wejść EURO. Co z tym zrobić.
kjan11 napisał(a):
Odnośnie niewidzenia w systemie to chodzi o internet po uruchomieniu netu przez ps3 wyświetlają się jakieś komputery innych urzytkowników chcąc wejść na nie pisze że nie widzi mojego ps3 w systemie.
Nareszcie udalo mi się wyjaśnić sprawę odtwarzania w czarno białym kolorze.Okazuje się że niektóre telewizory nie widzą sygnałów SVHS,VIDEO.Pozastosowaniu przerobionej przejściówki EURO na SVHS,KOAKSJAL uzyskałem kolor z DVD i Komputera.Nie wiem czy traktować to jako usterkę techniczną TV czy te typy tak mają.Po KOAKSJALU chodzi kolor zaś po EURO i SVHS czarno biały.
Mam jeszcze pytanko.Jak można odtworzyć plik Filmowy BluRay MKV na TV lub przez PS3 ściągnięty na komp.Próbowałem z przenośnej pamięci ale nic z tego.Inne pliki AVI idą bez problemu.