Podziel się wrażeniami!
W czwartek zakupiłem to cudo.W trakcie podłączania DVD okazuje się że wyświetla obraz czarno biały, to samo się dzieje z sygnałem z kompa.Oba urządzenia są podłączone kablami EURO .Do TV kupiłem PS3 Prawdopodobnie sygnał z niego jest w pełni HD 3D.Dostałem płytę z filmem Klopsiki i wszystko by było w pożądku gdyby nie to że nie można odtworzyć dodatków z płyty w 3D cały czas wyskakuje napis "eXperience requires 3D enabled TV and player".Nadmieniam że telewizor wykrył PS3 .Co można z tym zrobić proszę o pomoc.
Jeszcze odnośnie tych zasobów systemowych.Chodzi mi oto że po uruchomieniu PS3 W menu pokazują mi się kompy osób z sieci PS3.Mają udostępnione jakieś zasoby lecz ja nie mogę ich otworzyć.Pisze mi że nie widzi mojego systemu w systemie.
kjan11 napisał(a):
Mam jeszcze pytanko.Jak można odtworzyć plik Filmowy BluRay MKV na TV lub przez PS3 ściągnięty na komp.Próbowałem z przenośnej pamięci ale nic z tego.Inne pliki AVI idą bez problemu.
kjan11 napisał(a):
Jeszcze odnośnie tych zasobów systemowych.Chodzi mi oto że po uruchomieniu PS3 W menu pokazują mi się kompy osób z sieci PS3.Mają udostępnione jakieś zasoby lecz ja nie mogę ich otworzyć.Pisze mi że nie widzi mojego systemu w systemie
Witam
Jestemnowa na tym forum. Prosze o pomoc. Czytam tu wszystkie posty ale nadal nie znalazlam odpowiedzi na moje pyt.
Tydzien temu kupilismy KDL-40HX805 3d do tego blu-ray bdp-S470, transmiter 3d i dwie pary okularow.
Do zestawu byl dolaczony film w 3d ( bajka)
Jednak kiedy wlaczamy ta bajke wyswietla sie informacja "experience requires 3D enabled TV and player" . Zadzwonilam do serwisu sony i tam powiedziano mi ze musze zaktualizowac oprogramowanie Blu-ray. Zaktualizowalam do tej najnowszej wersji ale dalej kiedy chcemy odtworzyc film3d pojawia sie ta sama informacja. Wczoraj kupilismy kabel Hdmi 3d Ready ale dalej informacja nie znika. Co jeszcze mamy zrobic by moc ogladac filmy w jakosci 3d?
Czy moj tv tez wymaga aktualizacji oprogramowania?
Bardzo prosze o jakies wskazowki.
A proszę spróbować przewrócić ustawienia fabryczne na obu urządzeniach. Przynajmniej na PS3 był taki problem że po podłączeniu telewizora 3D nie jest on automatycznie wykrywany tylko należy włączyć wykrywanie ręcznie (przywrócenie ustawień też to powinno naprawić). Proszę też wcześniej sprawdzić podłączenie transmitera (możliwe że jest nie dociśnięty kabel itd itp). A czy telewizor ma w ogolę aktywne menu 3D?
Ps. A gdzie mają dostępną odmianę HX805?
dziekuje za odpowiedz doszlam juz jakos do tego sama.
poczytalam jeszcze na forum i zaczelam sprawdzac rozdzielczosc blu-raya. chyba zle cos bylo ustawione bo teraz juz 3d odbiera w bardzo zadowalajacym efekcie
Mieszkam w Niemczech i tu tez zakupilismy caly sprzet.
Pozdrawiam
No to super . A co ciekawego w 3D oglądałaś?
Pomożcie jak odtworzyć film 3D ściągnięty i przekopiowany na pendrive poprzez PS3 lub bezpośrednio na TV.
Na czym polega problem? TV nie widzi pliku? Czy coś innego?
W jakim formacie masz plik? Przenośna pamięć sformatowana jest na FAT32?
pliki 3D są w formacie:
*.mkv.
Pendive sformatowany -FAT32
Edytowano 26.01.2011
Zgodnie z punktem 4 regulaminu forum jestem zmuszony do usunięcia niektórych informacji.
Zimny.