anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

profile.country.pl_PL.title
Ernet-----
Poszukiwacz

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.

35 ODPOW. 35
oldguest
Początkujący

U nas dawno nie ma. Ale zastanowił bym się czy nie lepiej KDL55EX500 wziąć może 100Hz ale algorytm działa dużo precyzyjniej... Do tego dużo większy pakiet multimediów itd itp.

Ernet-----
Poszukiwacz

Dziękuję za odpowiedż. A byłby Pan tak uprzejmy popytać w innych sklepach/magazynach Sony ? 55EX to jest dla mnie (wymuszona ) alternatywa: nie podobają się mi dużo grubsze ( i chyba bardziej świecące ) ramki. Ogólnie: wygląd.Z5500 jest... bardziej delikatny IMO.

oldguest
Początkujący

Mówiłem o Katowicach, Gliwicach, Krakowie i Bielsku w inne salony nie mam wglądu.

Ernet-----
Poszukiwacz

Dziękuje, No, to prawie całe południe ( z akcentem na "prawie" ) mamy z głowy.Pozostaje czekac na odpowiedzi innych. Ech ten Z5500, dlaczego nie zdecydowałem się prędzej ...

Ravi-----
Początkujący

Ernet napisał(a):

Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.

Niestety z Z5500 będzie na chwilę obecną bardzo ciężko jest już od prawie roku nieprodukowany także, na nowy nieotwierany egzemplarz są niewielkie szanse, a z drugiej strony płacić kwotę którą podałeś, za telewizor powystawowy, który grał baaaardzo długo na praktycznie maksymalnym podświetleniu jest interesem raczej mało opłacalnym...

Ernet-----
Poszukiwacz

Ravi napisał(a):

Niestety z Z5500 będzie na chwilę obecną bardzo ciężko jest już od prawie roku nieprodukowany także, na nowy nieotwierany egzemplarz są niewielkie szanse, a z drugiej strony płacić kwotę którą podałeś, za telewizor powystawowy, który grał baaaardzo długo na praktycznie maksymalnym podświetleniu jest interesem raczej mało opłacalnym...

Oczywiście,że tak. W rachubę wchodzi tylko NOWY.Z tego, co sie orientuję wszedł na rynek polski na koniec czerwca 2009(?). Sam sie zastanawiam dlaczego był tak krótko produkowany ( podobnie było z modelem D3000 ). Ostatnio sprawdziłem przez kod servisowy 2 modele w sklepie. Rzeczywiście ok.3000 h pracy. Jest ostatnia szansa: udało się mi znależć-podobno- nieotwierany 1 szt. Okoła środy ma przyjechać do sklepu w moim mieście; standardowa procedura z Menu i.... zobaczymy. Jak się nie uda, to pozostaje 55EX500 ( przy ok. 3m z fotela ). To dopiero wyzwanie :smileyhappy: Teraz 46" wydaje się za mało.
PS: Ciekawe,że na stronie Sony Polska ciagle widnieje Z4500 a brak w prwzentacji Z5500 ?!
http://www.sony.pl/compare/tv-projector/

Zimny_
Użytkownik

Też mam sentyment do modeli 4500, 5500... Modelem podobnym do Z5500 jest HX700 - z nowości. Są różnice, ale wiadomo - inna seria i nowszy o prawie rok. Poniżej masz link z porównaniem 46HX700, 46Z5500 i 46Z4500:
http://www.sony.pl/comparison/kdl46hx70 ... 46z4500aep

Ernet-----
Poszukiwacz

Wierzę... niestety te nowe modele ( oprócz serii EX nie występują powyżej 46". Na te wieksze i z najwyższej półki mnie nie stać )Potrzebuje 52" lub max 55" stąd taka moja wielka determinacja aby znaleźć 52Z5500. Oby sie udało.... w okolicach Środy.

Dzieki za link

Zimny_
Użytkownik

No niestety, z tymi rozmiarami jest trochę gorzej. Nie wiem dlaczego w tym roku są takie ograniczenia.
Na allegro masz jedną sztukę 52Z5500. Niby fabrycznie nowa. Wpisz "52Z5500" w wyszukiwarce allegro i tak znajdziesz ten model.