anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

profile.country.pl_PL.title
Ernet-----
Poszukiwacz

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.

35 ODPOW. 35
Zimny_
Użytkownik

Ernet napisał(a):

Ale się rozkręciło o Zetce. Aż miło.

Stworzyłeś ciekawy temat o ciekawym telewizorze. Szkoda, że nie ma Z6600. Z taką samą stylistyką, z wypasionym panelem, oczywiście 200Hz, podświetlenie WCG-CCFL.... Fakt, są modele podobne, nawet dużo, dużo lepsze, ale jakoś symbol "Z" dla mnie kojarzy się pozytywnie...

Ernet-----
Poszukiwacz

Dokładnie TAK ! xxZ6600 .To byłby chicior z dobrej,średniej półki.Czytasz w moim myslach ? :c20

Ernet-----
Poszukiwacz

Cytat z innego Forum: " U mnie jest dokładnie tak jak napisał kola01 ( post # 897 ).Egzemplarze,które oglądałem w sklepach miały idealne kąty. Zachęcony dobrymi opiniami o KDL-Z5500 kupiłem ( również przez internet ) model z ekranem 52". W moim egzemplarzu kąty to jakaś porażka. Oglądając w osi ekranu obraz jest ok , ale pod kątem kolory są wyblakłe, twarze nabierają nienaturalny odcień ( za przeproszeniem ) "świńskiego " różu. Jesli Sony pakuje różne matryce do tego samego modelu , nie informując o tym klienta to jest to delikatnie mówiąc nie w porządku. To tak jakby kupując Mercedesa trafić na egzemplarz z silnikiem Trabanta. Pocieszam się ,że w czasie 5-letniej gwarancji zepsuje się i naprawa nie będzie opłacalna to może przy wymianie dostanę coś lepszego. Przy zakupie następnego tv raczej będę omijać stoiska Sony.". Jest aż tak żle ?!

oldguest
Początkujący

Jeśli telewizor różni się znacząco od innej sztuki tego samego modelu istnieje duże prawdopodobieństwo że był przeznaczony na inny rynek (szczególnie jeśli zakupiony w internecie)... Zdarzało się już modele na inne rynki miały matrycę innego producenta...

Ernet-----
Poszukiwacz

Mam. Nie jest za duży.Reszta jutro :c37

Zimny_
Użytkownik

Ernet - nie wierz we wszystko co jest napisane w Internecie!
Jak wrażenia z telewizorka?

Ernet-----
Poszukiwacz

.. od 2 dni. Nie wszystko wyszło,jak na to liczyłem,chociaż sie tego spodziewałem. Telewizor nie był nowy,tak ja mi obiecano. Menu i.. 530 h używania.Data produkcji: Sierpień 2009. To już chyba końcówka produkcji ? Mimo wszystko zdecydowałem się na kupno.Powody znacie.No i cena;6500zł. Wygląd TV-idealny.Mam nadzieje,że nie będę żałował,chociaż (niedawne) 5 lat gwarancji bardzo by mnie pocieszyło ;-) Dokupienie w Sony, to 1200zł.Teraz ad rem: jedno najważniejsze słowo- BE3. Powala na kolana. W stosunku do BE2 to wielki krok do przodu. Obraz SD jest tego najlepszym przykładem. Kąty; nic do zarzucenia. Clouding: nieznacznie, 2 małe miejsca, widoczny tylko,jak się patrzy pod kątem. Na wprost: zero.
Jestem ciagle na etapie kalibracji. Ale obraz jest w mojej ocenie bardzo dobry. Nie widzę różnicy między 100 Hz a 200Hz- może jeszcze nie. Ponieważ jako alternatywę miałem 55EX500, to powtórzę: w tym wyborze zwyciężył wygląd Z5500.Tylko. Bo podejrzewam,że grają one baaaardzo podobnie. PS. 52" przy 3 metrach, to naprawdę max :c2

Ravi-----
Początkujący

Czyli jednak dobrze, mówiłem, żeby uważać na ewentualne 55" do Twoich warunków (chociaż dla mnie to i 52 do SD to byłoby za dużo). Co do ilości przepracowanych godzin, to przy 530 tragedii jeszcze nie ma, szkoda tylko, że zapewniano do ostatniej chwili, że jest zupełnie nowy. Różnice w procesorach obrazu najbardziej było widać przy zestawieniu w4500 i w5500 gdzie ten pierwszy miał lepsze podświetlenie, matrycę 10bitową, a i tak w5500 dzięki BE3 grał dużo lepiej zwłaszcza przy słabszym sygnale.

Ernet-----
Poszukiwacz

... i ten pierwsz 46w4500 ciągle jeszcze mam- na sprzedaż ( 5 lat gwarancji ), Ciekawe ile mogę za niego dostać ?mam go 2 lata. Tak, jak napisałem-musze poszukać na forach optymalnych ustawień Zetki, chociaz już teraz po drobnych poprawkach jest ok.Co do SD. Jakość nadawana na różnych kanałach jest powalająco inna. NP. TVN24- super. Ale już TV Sport- traaaaaaaaaaaaagedia. HD dają ładnie radę. Blue-Ray szczególnie.

Ernet-----
Poszukiwacz

Gdzieś wyczytałem w internecie,że można włączyć podświetlenie bocznych przycisków. Można ?