- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?
Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ernet napisał(a):
Ale się rozkręciło o Zetce. Aż miło.
Stworzyłeś ciekawy temat o ciekawym telewizorze. Szkoda, że nie ma Z6600. Z taką samą stylistyką, z wypasionym panelem, oczywiście 200Hz, podświetlenie WCG-CCFL.... Fakt, są modele podobne, nawet dużo, dużo lepsze, ale jakoś symbol "Z" dla mnie kojarzy się pozytywnie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dokładnie TAK ! xxZ6600 .To byłby chicior z dobrej,średniej półki.Czytasz w moim myslach ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cytat z innego Forum: " U mnie jest dokładnie tak jak napisał kola01 ( post # 897 ).Egzemplarze,które oglądałem w sklepach miały idealne kąty. Zachęcony dobrymi opiniami o KDL-Z5500 kupiłem ( również przez internet ) model z ekranem 52". W moim egzemplarzu kąty to jakaś porażka. Oglądając w osi ekranu obraz jest ok , ale pod kątem kolory są wyblakłe, twarze nabierają nienaturalny odcień ( za przeproszeniem ) "świńskiego " różu. Jesli Sony pakuje różne matryce do tego samego modelu , nie informując o tym klienta to jest to delikatnie mówiąc nie w porządku. To tak jakby kupując Mercedesa trafić na egzemplarz z silnikiem Trabanta. Pocieszam się ,że w czasie 5-letniej gwarancji zepsuje się i naprawa nie będzie opłacalna to może przy wymianie dostanę coś lepszego. Przy zakupie następnego tv raczej będę omijać stoiska Sony.". Jest aż tak żle ?!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli telewizor różni się znacząco od innej sztuki tego samego modelu istnieje duże prawdopodobieństwo że był przeznaczony na inny rynek (szczególnie jeśli zakupiony w internecie)... Zdarzało się już modele na inne rynki miały matrycę innego producenta...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam. Nie jest za duży.Reszta jutro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ernet - nie wierz we wszystko co jest napisane w Internecie!
Jak wrażenia z telewizorka?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
.. od 2 dni. Nie wszystko wyszło,jak na to liczyłem,chociaż sie tego spodziewałem. Telewizor nie był nowy,tak ja mi obiecano. Menu i.. 530 h używania.Data produkcji: Sierpień 2009. To już chyba końcówka produkcji ? Mimo wszystko zdecydowałem się na kupno.Powody znacie.No i cena;6500zł. Wygląd TV-idealny.Mam nadzieje,że nie będę żałował,chociaż (niedawne) 5 lat gwarancji bardzo by mnie pocieszyło Dokupienie w Sony, to 1200zł.Teraz ad rem: jedno najważniejsze słowo- BE3. Powala na kolana. W stosunku do BE2 to wielki krok do przodu. Obraz SD jest tego najlepszym przykładem. Kąty; nic do zarzucenia. Clouding: nieznacznie, 2 małe miejsca, widoczny tylko,jak się patrzy pod kątem. Na wprost: zero.
Jestem ciagle na etapie kalibracji. Ale obraz jest w mojej ocenie bardzo dobry. Nie widzę różnicy między 100 Hz a 200Hz- może jeszcze nie. Ponieważ jako alternatywę miałem 55EX500, to powtórzę: w tym wyborze zwyciężył wygląd Z5500.Tylko. Bo podejrzewam,że grają one baaaardzo podobnie. PS. 52" przy 3 metrach, to naprawdę max
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli jednak dobrze, mówiłem, żeby uważać na ewentualne 55" do Twoich warunków (chociaż dla mnie to i 52 do SD to byłoby za dużo). Co do ilości przepracowanych godzin, to przy 530 tragedii jeszcze nie ma, szkoda tylko, że zapewniano do ostatniej chwili, że jest zupełnie nowy. Różnice w procesorach obrazu najbardziej było widać przy zestawieniu w4500 i w5500 gdzie ten pierwszy miał lepsze podświetlenie, matrycę 10bitową, a i tak w5500 dzięki BE3 grał dużo lepiej zwłaszcza przy słabszym sygnale.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
... i ten pierwsz 46w4500 ciągle jeszcze mam- na sprzedaż ( 5 lat gwarancji ), Ciekawe ile mogę za niego dostać ?mam go 2 lata. Tak, jak napisałem-musze poszukać na forach optymalnych ustawień Zetki, chociaz już teraz po drobnych poprawkach jest ok.Co do SD. Jakość nadawana na różnych kanałach jest powalająco inna. NP. TVN24- super. Ale już TV Sport- traaaaaaaaaaaaagedia. HD dają ładnie radę. Blue-Ray szczególnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Gdzieś wyczytałem w internecie,że można włączyć podświetlenie bocznych przycisków. Można ?