anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Aktualizacja oprogramowania 32w4000

buladag
Początkujący

Aktualizacja oprogramowania 32w4000

czesc. w opcjach telewizora jest funkcja włączenia lub wyłaczenia automatycznej aktualizacji oprogramowania. Jak to wygląda, w jaki sposób sie odbywa? Da się np jakoś ręcznie wymusic sprawdzenie czy jest dostepna nowa wersja? A moze wiecie jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do tego modelu?

Z góry dzieki za info :) Pozdrawiam!

9 ODPOW. 9
meduza88
Początkujący

Nie wiem jak to jest w Polsce.W Niemczech telewizor dokonuje aktualizacji przez kablowke czyli sygnal antenowy z kablowki oczywiscie nie osiedlowej.Jesli nie ma takiej mozliwosci poprostu co jakis czas odwiedzac strone sony i szukac uaktualnien.

buladag
Początkujący

Uzywam upc cyfrowej. A co do www sony gdzie szukac uaktualnień? Bo niestety nic nie znalazłem :(

meduza88
Początkujący

Nie wiem jak to jest w UPC cyfrowej.Zeby sprawdzic aktualizacje wejdz na strone sony i zarejestruj swoj telewizor.Bedziesz mial dojscie do wszystkich mozliwych pomocy i serwisow.Jesli ukaze sie uaktualnienie po zalogowaniu bedziesz mogl to sprawdzic.Sony z reguly bardzo rzadko wysyla uaktualnienia do swoich produktow. http://support.sony-europe.com/tv/lcd/l ... DL-32W4000

buladag
Początkujący

Dzięki bardzo :)

profile.country.pl_PL.title
vinci77
Poszukiwacz

wydaje mi się że tu chodzi wyłącznie o aktualizacje tunera cyfrowego w TV ściągnięcie EPG itp. nie wiem czy sony miało na myśli upgrade softu w telewizorze.

meduza88
Początkujący

tak softu

profile.country.pl_PL.title
vinci77
Poszukiwacz

może ktoś więcej napisać o wgrywaniu softu do TV? czy traci się np. gwarancje i przez jakie wejście się to robi?

meduza88
Początkujący

juz pisalem.W Niemczech jesli masz kablowke odbywa sie to przez kabel antenowy.Gwarancji sie nie traci bo jesli beda jakies uaktualnienia to tylko od sony.

scarface-----
Początkujący

Z tego co się orientuje każda zmiana softu u każdego z producentów tv wiąże się z utratą gwarancji (oczywiście pomijając te automatyczne, o ile są robione). Zmiany softu może dokonać tylko autoryzowany serwis i tylko na taki, który jest akceptowany przez producenta.

Był ostatnio tu wątek dotyczący zmiany wadliwego softu i z tego co pamiętam sony wysyało serwisantów do aktualizowania oprogramowania.