Podziel się wrażeniami!
czesc. w opcjach telewizora jest funkcja włączenia lub wyłaczenia automatycznej aktualizacji oprogramowania. Jak to wygląda, w jaki sposób sie odbywa? Da się np jakoś ręcznie wymusic sprawdzenie czy jest dostepna nowa wersja? A moze wiecie jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do tego modelu?
Z góry dzieki za info Pozdrawiam!
Nie wiem jak to jest w Polsce.W Niemczech telewizor dokonuje aktualizacji przez kablowke czyli sygnal antenowy z kablowki oczywiscie nie osiedlowej.Jesli nie ma takiej mozliwosci poprostu co jakis czas odwiedzac strone sony i szukac uaktualnien.
Uzywam upc cyfrowej. A co do www sony gdzie szukac uaktualnień? Bo niestety nic nie znalazłem
Nie wiem jak to jest w UPC cyfrowej.Zeby sprawdzic aktualizacje wejdz na strone sony i zarejestruj swoj telewizor.Bedziesz mial dojscie do wszystkich mozliwych pomocy i serwisow.Jesli ukaze sie uaktualnienie po zalogowaniu bedziesz mogl to sprawdzic.Sony z reguly bardzo rzadko wysyla uaktualnienia do swoich produktow. http://support.sony-europe.com/tv/lcd/l ... DL-32W4000
Dzięki bardzo
wydaje mi się że tu chodzi wyłącznie o aktualizacje tunera cyfrowego w TV ściągnięcie EPG itp. nie wiem czy sony miało na myśli upgrade softu w telewizorze.
tak softu
może ktoś więcej napisać o wgrywaniu softu do TV? czy traci się np. gwarancje i przez jakie wejście się to robi?
juz pisalem.W Niemczech jesli masz kablowke odbywa sie to przez kabel antenowy.Gwarancji sie nie traci bo jesli beda jakies uaktualnienia to tylko od sony.
Z tego co się orientuje każda zmiana softu u każdego z producentów tv wiąże się z utratą gwarancji (oczywiście pomijając te automatyczne, o ile są robione). Zmiany softu może dokonać tylko autoryzowany serwis i tylko na taki, który jest akceptowany przez producenta.
Był ostatnio tu wątek dotyczący zmiany wadliwego softu i z tego co pamiętam sony wysyało serwisantów do aktualizowania oprogramowania.