Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy po zakupie dowolnego modelu telewizora Sony istnieje możliwość dokupienia usługi 5 lat gwarancji extra u dealera Sony bądź zakup takiej gwarancji przez jakąś infolinię po cenach podanych na www.sony.pl ? Wiem że w przypadku Sony Vaio jest to rok od zakupu i można taką gwarancję dostać nawet w markecie. Jak się ma sprawa z telewizorami ? Nie ma co ukrywać że ceny w necie są niejednokrotnie dużo niższe od tych w Centrum Sony stąd moje zapytanie.
Można dokupić 5 lat Serwisu Extra Plus (z ubezpieczeniem przed uszkodzeniami) lub 3-ci rok zwykłej gwarancji. Cena zależy od modelu telewizora. Do wykupienia tylko w Sony Centre.
Do wykupienia tylko w Sony Centre.
Ale głównie chodzi mi o to czy na przykład jeśli kupie telewizor dajmy na to w EuroAgd albo np Media Markt to też mogę iść do Centrum Sony i dokupić sobie wg ich cennika dodatkową gwarancję ?
zapote napisał(a):
ostatnio w markecie proponowali mi dokupienie rozszerzonej gwarancji w Hestii
Sniper napisał(a):
Ale głównie chodzi mi o to czy na przykład jeśli kupie telewizor dajmy na to w EuroAgd albo np Media Markt to też mogę iść do Centrum Sony i dokupić sobie wg ich cennika dodatkową gwarancję ?
Szkoda że dopiero teraz takie info mam bo bym kupił ten za 2450 40 cali i ubezpieczył z uszkodzeniami mechanicznymi w CS u siebie Myślałem że tak się nie da i tylko na TV kupione w CS obowiązuje możliwość dokupienia gwarancji extra 5 lat za 349 zł. Czyli nawet gdziekolwiek z netu mogę kupić i dokupić gwarancję tak ? Jakie dokumenty potrzebne są do dokupienia tej gwarancji w CS ?
Sniper napisał(a):
i dokupić gwarancję tak ?
Sniper napisał(a):
Jakie dokumenty potrzebne są do dokupienia tej gwarancji w CS ?
Teoretycznie ? Czyli może wystąpić jakiś problem z zakupem takiej gwarancji ze względu na nieznajomość przepisów przez pracowników albo takie działanie może spotkać się z dezaprobatą ze strony obsługi i nie będą chcieli przyjąć zgłoszenia ?
Czy mógłbym prosić o podanie cen na priv na KDL-40EX500/1 i KDL-46EX500/1 z kosztami przesyłki w obecnej ofercie 5 lat gwarancji ? Może u Pana by była jakaś dobra cenka i bym zakupił.
Sniper napisał(a):
Teoretycznie ? Czyli może wystąpić jakiś problem z zakupem takiej gwarancji ze względu na nieznajomość przepisów przez pracowników albo takie działanie może spotkać się z dezaprobatą ze strony obsługi i nie będą chcieli przyjąć zgłoszenia ?
Sniper napisał(a):
Czy mógłbym prosić o podanie cen na priv na KDL-40EX500/1 i KDL-46EX500/1 z kosztami przesyłki w obecnej ofercie 5 lat gwarancji ? Może u Pana by była jakaś dobra cenka i bym zakupił.
Sniper napisał(a):