Podziel się wrażeniami!
Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA
http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA
spolak napisał(a):
filmy, które mam w komputerze, dostępne za pośrednictwem DLNA, nadal nie odtwarzają się w telewizorze. Niestety lista odtwarzanych formatów filmów była skromna i nadal jest skromna.
Proszę przeglądnąć ten temat: viewtopic.php?f=57&t=3361&p=53746&hilit=ps3+media+server#p53746" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Okaże się że instalując jeden z serwerów DLNA PS3 Media Server (na razie w wersji Beta) zaczynają działać DivX-y, a nawet RMVB W sumie działa wszystko to do czego mamy kodeki na komputerze łącznie z napisami ale tu niestety z polskimi znakami jest problem (mam nadzieje że do naprawienia w kolejnej wersji final)
W zakładce "Ustawienia transkodowania", w silniku MEncoder możesz wybrać stronę kodową napisów (najprawdopodobniej będzie to cp1250)
tomeko napisał(a):
W zakładce "Ustawienia transkodowania", w silniku MEncoder możesz wybrać stronę kodową napisów (najprawdopodobniej będzie to cp1250)
witam
Panowie a jak konfigurować ten serwer żeby widział AVI u mnie jest ze nie silnik avisynk nie jest załadowany.Co począć
Pozdrawiam Aleks.p
Z tego co ja instalowałem to należy tylko podać mu foldery które ma udostępniać w zakładce ustawienia nawigacji/udostepniania.
Warto też sprawdzić ustawienia zapory oraz innych firewall-ów.
witam
Panowie a jak konfigurować ten serwer żeby widział AVI u mnie jest ze nie silnik avisynk nie jest załadowany.Co począć
Pozdrawiam Aleks.p
W sprawie aktualizacji na stronie z tym oprogramowaniem piszą tylko o jednej poprawce:
* Po zainstalowaniu niniejszej aktualizacji możliwe stanie się dostrajanie usług cyfrowych w przypadku instalacji antenowych zawierających pewne typy sumatorów sygnału.
Właśnie przeprowadziłem aktualizację i trwało to z 1,5 minuty...nie było żadnych komunikatów.
TV wyłączył się, coś tam się pomieszało, sam się włączył i na tym koniec. Przed aktualizacją miałem soft jak dobrze pamiętam 1.40, a teraz 1.57 0EA.
Nie widzę żadnych zmian, chyba rzeczywiście była tylko jedna poprawka, te pliki co mi odtwarzało, tak i odtwarza dalej, nic więcej...może w przyszłości będzie odtwarzać Divixy...
Jako, że dostałem kilka prywatnych wiadomości o dokładne wytłumaczenie procesu aktualizacji, to zdecydowałem się to opisać na ogólnym forum.
Aktualizacja jest nadspodziewanie bardzo prosta.
Opiszę jak zrobiłem to ja…:
1. Wgrałem na pustego (bałem się ryzykować, żeby mieszać z innymi plikami) Pendriva ściągnięty plik ze stronki http://support.sony-europe.com/TV/downl ... avia1570EA" target="_blank" i sprawdziłem, czy rzeczywiście ma wielkość 16.820.540 bytes.
2. Włączyłem TV i wsadziłem pamięć
(wkładać można na włączonym i wyłączonym TV, natomiast ważne jest, żeby wyjmować tylko i wyłącznie na wyłączonym telewizorze).
3. Wszedłem w ustawienia aktualizacji, kliknąłem wyszukaj – ok i telewizor sam automatycznie wynalazł ten firmware i go zainstalował. Nic nie trzeba szukać, nic nie trzeba kombinować, wszystko TV zrobi sam, a zajęło to z 1,5 minuty…
Telewizor się sam wyłączył, pomigały diody i po jakimś czasie sam się włączył. Nie dotykałem nic przez jakieś 15 min., żeby coś nie namieszać….potem wyłączyłem TV, wyjąłem pamięć i następnie ponownie włączyłem, żeby sprawdzić wersję oprogramowania….no i tyle.
Powodzenia.
Nowa aktualizacja do wersji PKG1.600EA
http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1600EA