anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

profile.country.pl_PL.title
swiatlo6
Poszukiwacz

Dostępna aktualizacja serii W5500 W57xx

Na stronie Sony pojawiła się aktualizacja do wersji PKG1.570EA :thumbsup:

http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32W5740&f=FW_Bravia1570EA

92 ODPOW. 92
slawek.u
Początkujący

Pewnie że możesz...jest to bardzo proste, opisałem jak to się robi ze szczegółami w tym temacie na poprzedniej stronie - poszukaj.
Zresztą cały opis, jak pobrać, gdzie sprawdzć wersję jest też na stronie z aktualizacją...:
http://support.sony-europe.com/TV/downl ... avia1600EA

Ravi-----
Początkujący

Można, a nawet powinno się uaktualniać, nie jest to skomplikowane, a czasami usprawnia niektóre funkcje telewizora. Im niższa wartość to znaczy, że tym starszy jest soft.

zyga53-----
Początkujący

Dzieki za podpowiedz ,zuaktualizowalem nowe oprogram.1.600 troche sie wachalem czy dobrze zrobie,poniewaz jestem nowy i nie robie tego czesto.Ale poszlo dobrze i jest ok. Mialem 1.40 stare pozdrawiam :thumbsup:

oldguest
Początkujący

A ktoś zauważył jakieś zmiany?

OsiRis-----
Początkujący

odczuwam nieprzeparte wrażenie że obraz jest bardziej kontrastowy - a może to po resecie softu i ustawień grafiki jest nieskopany przeze mnie :c5

OsiRis-----
Początkujący

a co do zmian - producent coś wspomina o możliwości dostrajania cyfrowych kanałów

oldguest
Początkujący

OsiRis napisał(a):

a co do zmian - producent coś wspomina o możliwości dostrajania cyfrowych kanałów

Tak ale z tego co wiem nie dotyczyło to operatorów występujących są w Polsce. Mi wydaje się że menu trochę szybciej działa ale to może być sugestia.

OsiRis-----
Początkujący

no tak bo w Polsce nie ma Cyfrowej TV jako tako . Ja od czasu do czasu odbieram na zwykłej siatkowej Czeskie kanały digit. - mam ich 11 (w tym radio) :c2
po aktualizacji jeszcze nie "miąchałem" manualnie w tych kanałach. może dlatego że jest wszystko dobrze?

pozdro
W Bielsku też powinniście mieć pepika na digitalu :)

oldguest
Początkujący

OsiRis napisał(a):

no tak bo w Polsce nie ma Cyfrowej TV jako tako

Chodziło o operatorów kablowych jeśli mnie pamięć nie myli.

OsiRis napisał(a):

W Bielsku też powinniście mieć pepika na digitalu :)

Jak bym obrócił antenę na dachu największego centrum handlowego w BB to możliwe. U klientów w okolicach Cieszyna, Skoczowa widziałem kilka pepików na digital-u.

Ravi-----
Początkujący

OsiRis napisał(a):

odczuwam nieprzeparte wrażenie że obraz jest bardziej kontrastowy - a może to po resecie softu i ustawień grafiki jest nieskopany przeze mnie :c5

Raczej to przez reset ustawień grafiki, ale to menu faktycznie jakby trochę szybciej chodziło, ciekawe jakie spostrzeżenia będą mieli inni.

zyga53 za pierwszym razem może wydawać się trudne, ale potem to na dobrą sprawę chwila i soft zaktualizowany.